Teknoloji

Twitter kullanıcı sayısı artışında rekor kırdı, koronavirüs etkisinden kaçamadı

elon musk twitter

Twitter CEO’su Jack Dorsey, geçtiğimiz mart ayında koltuğunu korumak için aktivist yatırımcılarla pazarlığa oturduğunda kendisine 2020’de servisin aktif kullanıcı tabanını yüzde 20 oranında büyütme hedefi verilmişti. Twitter tarafından açıklanan en son finans raporu, kullanıcı sayısı artışının rekor seviyede olduğunu ve Dorsey’in koltuğunu korumasına yeteceğini gösteriyor.

Söz konusu rapora göre, Twitter’ın günlük aktif kullanıcı sayısı 166 milyondan 186 milyona yükseldi. Bir önceki yıla kıyasla yüzde 34’lük bir artışın kaydedilmesi, Twitter CEO’sunu biraz rahatlatacak bir veri olarak öne çıkıyor.

Bu büyümenin temelinde küresel koronavirüs salgınının bulunduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Salgının başlamasıyla birlikte evlerine kapanan milyarlarca insan, dünyayla bağlantısını korumak adına sosyal medyaya yöneldi. Ancak insanların evlerinde kalması nedeniyle ekonominin yavaşlaması, pek çok şirketinin reklam bütçelerinin küçülmesine neden oldu. Bu da öncelikli gelir kaynağı reklamlar olan Twitter’ın kullanıcı sayısındaki artışı gelirlerine yansıtmasını engelledi.

Twitter’ın gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19 oranında düşüşle 683 milyon dolara geriledi. Şirketin harcamaları ise 807 milyon dolara çıktı. Bir önceki çeyrekte 7 milyon dolar olan zarar ise 124 milyon dolara yükseldi. Bu da işler normale dönene kadar Twitter’ın biraz “cepten yemek” zorunda kalabileceğini gösteriyor.

Twitter kullanıcı sayısı artışından memnun olsa da, bir taraftan da platformundaki diyalogun kalitesini artırmak için mesai harcıyor. Spam ve zararlı hesapları temizleyen mikro blgo servisi, 15 bin yanıltıcı tweet’in silindiğini açıkladı.

İLGİLİ HABERLER