Teknoloji

Twitter kullanıcı sayısı konusunda yerinde saymaya devam ediyor

apple twitter

twitter kullanici sayisiTwitter geride kalan üç aylık dönemde aylık aktif kullanıcı sayısını artırmayı başaramadı. Ancak servise her gün erişen kullanıcı sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 12 oranında arttı. Bloomberg’in haberine göre, Twitter kullanıcı sayısı aylık bazda 328 milyon seviyesinde seyrediyor. Şirket günlük aktif kullanıcı sayısı konusunda ise bir veri paylaşmadı.

Twitter CEO’su Jack Dorsey, yayınladığı açıklamayla ikinci çeyrek sonuçlarını değerlendirdi. Yönetimlerini güçlendirdiklerini söyleyen Dorsey, bunun kendilerine güven aşıladığını belirtti. Twitter CEO’su, ürün geliştirmeleri sayesinde günlük kullanımdaki artışı sürdürmeyi amaçladıklarını belirtti. Dorsey, en çok gelir getiren öncelikleri çerçevesinde aldıkları kararların ve Twitter’ı olan biteni takip etmek için “en uygun yer” olarak konumlayan yaklaşımlarının verdikleri sonuçların kendilerini cesaretlendirdiğini sözlerine ekledi.

Daha fazla reklam satmak ve reklamlarının etki alanını genişletmek isteyen Twitter için kullanıcı sayısını artırmak büyük önem taşıyor. Ancak yok etmeye çalıştığı taciz ve saldırgan davranış kültürü, mikro blog servisinin imajına darbe vuruyor. Twitter tarafından hisse sahiplerine gönderilen mektup ise şirketin bu konuda aşama kaydettiğini gösteriyor. Taciz şikayetleri bir yıl öncesinin aynı dönemine göre yüzde 25 oranında azalırken, şikayetin ardından Twitter’ın aksiyon aldığı vakaların sayısı 10 kat arttı.

Twitter kullanıcı sayısı artışı konusunda ABD’de sıkıntı yaşıyor

Geride kalan üç aylık dönemde ABD’de 2 milyon kişinin Twitter kullanmayı bırakması, ilginç bir detay olarak göze çarpıyor. Diğer ülkelerdeki kullanıcı sayısındaki artış, şirkete bu kaybı telafi etme imkanı sağladı.

Twitter daha fazla kullanıcı çekebilmek ve daha iyi reklam anlaşmaları yapabilmek adına video ve canlı içerik yayınına ciddi yatırım yapıyor. Buna rağmen, yılın ikinci çeyreğinde reklam satış geliri yüzde 5.5 düşüşle 574 milyon dolar seviyesine indi. Veri lisanslama gelirinin yüzde 26 artışla 85 milyon dolara yükselmesi ise Twitter adına sevindirici bir gelişme niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER