Manşetler

Twitter kullanıcı engelleme yöntemini değiştirdi, daha sonra değişikliği geri aldı

twitter çift aşamalı doğrulama

Twitter kullanıcıların birbirlerini engellemelerine izin veren yöntemde değişikliklere gitti, ancak gelen tepkilerden sonra geri adım atmak zorunda kaldı.

twitter-logo-230513

Twitter’da bir kullanıcıyı engellediğinizde, o kullanıcı hesabına giriş yaptığında sizin profilinizi göremiyor. Ayrıca siz de zaman akışınız içinde onlara ait herhangi bir unsur görmüyorsunuz, bunlara onların başka kullanıcılar tarafından retweet edilen mesajları da dahil.

Dün getirilen güncellemeyle birlikte bir Twitter kullanıcısını engellemek onların sizin tweet’lerinizi görmelerine gerçek anlamda engel olmamaya başlamıştı. Bu kullanıcıların sizi takip etmesi ve tweet’lerinizi zaman akışı içinde görmeleri mümkün hâle gelmişti. Değişiklikle birlikte bir kullanıcının profilinize erişimini engellemek için tek yol profili gizli yapmak ve sonrasında kişiyi engellemek hâline gelmişti. Bunun sonrasında engellenen hesabın sizi takibi bırakması sağlanıyordu.

Twitter’ın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Eğer hesabınız herkese açıksa, bir kullanıcıyı engellemek o kullanıcının sizi takip etmesine, tweet’lerinizle etkileşim kurmasına veya zaman akışı içinde sizin güncellemelerinizi görmesine engel oluşturmuyor.” şeklinde bir tanımla yeni durum özetlenmişti. Yani, Twitter’da bir kullanıcıyı engellemek sizin ona ait içerikleri zaman akışınızda görmemenizi sağlayacaktır, ancak onlar sizin her türlü paylaşımınızı görebilecekti.

Değişikliğin yapılmasının ardından gelen tepkiler nedeniyle Twitter geri adım attı ve kullanıma sunduğu yeni engelleme kuralını kaldırdı, eski duruma dönüş yaptı.

Twitter’ın uygulayamadığı yeni engelleme kuralı, engelleyen kullanıcılar için kafayı kuma gömme gibi bir durum yaratıyordu. Peki, sizin bu konuyla ilgili görüşleriniz nedir? Aşağıdaki yorum alanı aracılığıyla paylaşabilirsiniz.

İlgili >> Twitter Blog, Twitter Destek

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER