Teknoloji

Twitter kullanıcı adları için karakter sınırını 50’ye çıkardı

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter kullanici adlari280 karakter desteğini hafta içinde tüm kullanıcılarına ulaştıran Twitter, karakter sayısı konusundaki bonkör tavrını kullanıcı adlarına da taşıyor. Bundan böyle Twitter kullanıcı adları 50 karakter uzunluğunda olabilecek.

Mikro blog servisinin bu değişikliği, gerçek ismi uzun olanları veya uzun bir takma isim tercih edenleri sevindirecektir. Kullanıcı adları için karakter sınırının yükseltilmesiyle birlikte ortaya ilginç Twitter rumuzlarının çıkması da şaşırtıcı olmayacaktır.

Değişiklik öncesinde Twitter kullanıcıları, maksimum 20 karakter uzunluğunda adlar seçebiliyordu. 20 karakter bir isim için fazla gibi görünse de, kimi isim veya rumuzlar için yeterli olmayabiliyordu. Yapılan değişiklik, Twitter’da bundan böyle uzun tweetlerin yanı sıra uzun rumuzların da görülebileceği anlamına geliyor.

Twitter kullanıcı adları dışında sorunlarla da uğraşıyor

Twitter kullanıcı adları için çalışmalar yapsa da, mikro blog servisinin önünde baş ağrıtan başka sorunlar da duruyor. Şirket son olarak hesap onaylama sürecindeki politikası nedeniyle eleştirilmişti. Twitter bu eleştirilerin ardından mavi tik dağıtımını geçici olarak durdurduğunu açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER