Manşetler

Twitter’da doğru anda doğru tweet’leri görebileceksiniz

twitter ışıltı kronolojik zaman akışı

Twitter sıralanmış zaman akışından kaçmak isteyen kullanıcılara yeni bir imkan daha sunuyor. Şirket, bugün yaptığı açıklamayla uygulama içinde sıralanmış zaman akışından orijinale, yani kronolojik akışa geçiş yapmak isteyenler için belirgin bir düğmeyi kullanıma sunuyor.

Şirket, Twitter’ın sıklıkla gerçek zamanlı kullanımda yararlı olduğunun farkına varıldığını, özellikle spor karşılaşmaları veya ödül törenleri gibi canlı etkinliklerde bu durumun geçerli olduğunu belirtiyor.

Twitter, yaklaşık üç yıl kadar önce zaman akışında düzenlenmiş sıralamaya gitmeye başlamıştı. O zamanlar Facebook, kullanım süresi bakımından Twitter’ın önemli oranda önünde yer alıyordu. Bu durum da şirketin geleceğine yönelik şüphelerin oluşmasına neden olmuş, Twitter da kendini yeniden keşfe çıkmıştı. Her ne kadar kronolojik zaman akışına geri dönüş imkanı sunulsa da, birçok kullanıcı bu değişiklikten memnun olmamıştı.

Orijinal Twitter akışına küçük yıldızların oluşturduğu küme simgesine tıklatarak geçiş yapmak mümkün oluyor. Şirket akış sayfasının sağ üst köşesine yerleştirilen bu simgeyi “ışıltı” olarak adlandırıyor. Bu sayede en son tweet’leri görmek mümkün oluyor. Şirket, zaman geçtikçe kullanım alışkanlıklarınızın farkına varacak. Eğer en son tweet’lere sürekli geçiş yapıyorsanız, Twitter bunu sizin için varsayılan hâline getirecek.

Twitter, bu yeni özelliği test ettikleri süre boyunca, kullanıcıların Twitter’ı daha kullanışlı, bilgilendirici ve eğlenceli buldukları için sohbetlere daha fazla dahil olduklarını ve Twitter’da daha çok zaman geçirdiklerini gördüğünü kaydediyor. Bu kullanıcıların daha önce “Önce en iyi Tweetleri göster”i özelliğini devre dışı bırakan kullanıcılar olduğunun da altını çiziyor.

Ayrıca, bu yeni ve kolay erişim seçeneğiyle, “Önce en iyi Tweetleri göster” ayarı da kaldırılıyor.

En son tweet’leri görmeyi sağlayan ışıltı simgesi bugün itibarıyla iOS uygulamasına ekleniyor. Gelecek haftalarda da diğer platformlara gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER