Teknoloji

Twitter kronolojik ve algoritmik akışlar arasında geçişe izin verecek

elon musk twitter

Twitter kullanıcılarına tweetleri ulaştırma yaklaşımında sürpriz bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Mikro blog servisi, devreye girdiğinde bazı kullanıcıların oldukça tepkisini çeken ve alışması zaman alan algoritmik akışını bir zorunluluk olmaktan çıkarıyor. Kullanıcılar Twitter’ın ayarlar sekmesinde “en iyi tweetleri önce göster” seçeneğinin yanındaki işareti kaldırdıklarında tweetleri en yeniden en eskiye doğru sıralanmış biçimde görebilecek.

Değişiklik öncesinde “en iyi tweetleri göster” seçimi kaldırılsa bile, kullanıcıların karşısına “gözden kaçırdıysanız” başlığı altında tweetler, takip edilen kişilerin beğendikleri tweetler ve onların girdikleri etkileşimler öncelikli olarak gösteriliyordu. Ancak kullanıcılardan gelen zaman akışı üzerinde daha fazla kontrol talebine kayıtsız kalamayan Twitter, bu durumu değiştirmek için harekete geçti.

Twitter’dan yapılan açıklamada, bu değişikliğe dair planın bir süredir gündemde olduğu belirtildi. Ancak mikro blog servisini bu konuda açıklama yapmaya iten olay, Emma Kinema isimli kullanıcı tarafından gönderilen bir tweet oldu. Kinema söz konusu tweette kendisini ilgilendirmeyen tweetleri görmeyi istemeyen kullanıcılara bundan kurtulmaları için sessize almaları gereken bazı kelime ve kalıplarla ilgili bilgiler verdi. Bu tweet kısa süre içinde platformda yayılırken, kullanıcılar bu şekilde akışları üzerinde daha fazla kontrole sahip olma isteklerini Twitter yönetimine bir kez daha iletmiş oldu. Tweetin yayılmasının ardından mikro blog servisi de tüm kullanıcılarına akışları üzerinde daha fazla kontrol imkanının sağlanacağını duyurdu.

Twitter kronolojik ve algoritmik akışlar arasında geçiş için kolay erişilebilir bir yol bulmak adına çalışmalarını sürdürüyor. Şirket konuya ilişkin çözümünü birkaç hafta içinde açıklamayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER