Teknoloji

Twitter kripto çalışmaları için özel ekip kuruyor

elon musk twitter

Twitter, kripto çalışmaları için özel bir ekip kuruyor. “Twitter Crypto” adını taşıyan bu birim, Twitter’da blok zinciriyle ilgili her şeyden sorumlu olacak. Mühendislik liderliğini Tess Rinearson’un yapacağı ekip, kriptonun geleceği için şirket stratejisini oluşturacak.

Rinearson, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “İlk olarak geliştiricilerin sanal varlıklarını ve paralarını yönetmek için merkezsiz uygulamaları kullanmaya yönelik yoğun ilgisini destekleme yollarını araştıracağız. Onların çalışmalarını ve topluluklarını destekleyeceğiz. Daha sonrasında ise kripto toplulukların kimlik, topluluk ve sahiplik gibi konularda bize nasıl “sınır zorlayan” fikirler sunabileceği üzerinde duracağız.”

Rinearson, ekibinin merkezsiz bir sosyal ağ standardı oluşturmak için kurulan ve Twitter tarafından da desteklenen Bluesky ile yakın şekilde çalışacağını belirtti. Rinearson ve ekibi, Twitter’ın teknoloji şefi Parag Agrawal’e bağlı olacak. Ekip, Twitter’ın “merkezsiz sosyal ağ” hedefine ulaşmasına yardım edecek.

Twitter geçtiğimiz aylarda Ticketed Spaces (Biletli Sohbet Odaları) gibi özellikleri için kripto parayla ödeme seçeneklerinin araştırıldığını açıklamıştı. Şirket herkesin geleneksel yöntemlerle ödeme alamayabileceğini veya kabul etmeyeceğini belirtmişti.

Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey, kripto paraların büyük destekçisi olduğu için şirketin bu tutumu şaşırtıcı görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER