Teknoloji

Twitter kötü Scope yorumcularını sıkı takibe alıyor

twitter periscope
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, canlı yayınlar sırasında gönderilen sohbet mesajlarıyla ilgili olarak yönergelerine uyulmasına dair daha agresif bir tutum izleyeceğini açıkladı. Söz konusu tutum 10 Ağustostan itibaren Periscope, ya da Türkiye’deki adıyla Scope için geçerli olacak.

Twitter, o tarihten itibaren sohbetler içinde sürekli taciz edici veya hakaret içeren yorumlar gönderen hesapları gözden geçirecek ve askıya alacak. Bu şekilde zararlı davranışlar gösteren kullanıcıların ayıklanması hedefleniyor.

Diğer birçok sosyal medya platformu gibi, Twitter ve Scope da kötü davranışlarla mücadele etmeye zorlanıyor. Son aylarda Twitter, kötü davranışların önüne geçmeye yönelik birtakım yeni adımların duyurusunu gerçekleştirmişti. Bunların arasında robot hesapları engellemek, beklentilerini ve kurallarını kullanıcılar için daha açık hâle getirmek de bulunuyordu. Scope da kendi çapında bazı adımlar atmış, “flaş jüriler” olarak adlandırdığı özellik kapsamında, yorumları değerlendirmeleri amacıyla kullanıcılarından anında düşüncelerini almaya başlamıştı. Ancak serviste hâlâ sorunlar yaşanmaya devam ediyor. Bu nedenle şirket de kötü davranışların önüne geçmek için daha güçlü ve kapsamlı çalışmalar yapıyor.

Scope, kullanıcıların sohbetleri engelleyip şikayet edebileceklerini söylüyor. TechCrunch ise, mevcut “flaş jüriler” özelliğinin zararlı davranışları engellemek için kullanışlı bir yol olmasına rağmen, bir kişiyi sadece belirli bir sohbetten alıkoyduğuna dikkat çekiyor. Eğer bir kullanıcı şikayet edilirse ve bir canlı yayında engellenirse, bu engel sadece bir yayın için geçerli oluyor. Yani, aynı kullanıcı başka videolarda aynı davranışı sürdürmeye devam edebbiliyor. Twitter’ın yaptığı yeni çalışmalar ise gözden geçiren kişilerin bu tür kullanıcılara daha dikkatli biçimde bakmasını sağlayacak. Sürekli şikayet edilen kullanıcılar dikkatle izlenecek.

Scope’un Güven ve Emniyet ekibi, konuyla ilgili olarak yayınlanan bir yazıda, yayıncıların ve izleyicilerin kendilerini güvende hissedebilecekler, yeni politika değişikliklerinin yolda olduğunu kaydetti.

Platformu üzerindeki kötü davranışların önüne geçmek hem Twitter hem de Scope için elzem görünüyor. Bu haftanın başında Twitter, aylık kullanıcı sayısının son birkaç ay içinde bir milyon kadar düştüğünü açıklamıştı. Robotlar ve kötü davranışlar sergileyen kullanıcıların ayıklanmasıyla bu sayı daha da düşecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER