Teknoloji

Twitter “evden çalışma”yı zorunlu hâle getirdi

elon musk twitter

Twitter, koronavirüs salgınının küresel bir seviyeye gelmesi nedeniyle aldığı önlemleri sıkılaştırıyor. Şirket, geçtiğimiz hafta tüm personeline kendilerini daha iyi korumaları amacıyla evlerinden çalışmalarını önermişti. Mikro blog servisi, durumun daha tehlikeli hâle gelmesinin ardından evden çalışmayı zorunlu hâle getirdi.

Twitter bu süreçte taşeronlara, saat başı ücretle çalışanlara ve sözleşmeli personeline, işlerini evlerinden yapamayacak olsalar bile, paralarını ödemeye devam edecek. Evinde çalışma ortamı kurmak için masraf yapması gerekenlere de destek sağlayacak olan şirket, ekstra bakıcılık hizmetlerine ihtiyaç duyulması durumunda da çalışanlarına maddi yardımda bulunacak.

Apple, Amazon, Google ve Microsoft gibi şirketler de daha önce çeşitli bölgelerdeki çalışanları için bu tarz önlemler almıştı.

Ancak Twitter koronavirüs nedeniyle dünya genelindeki tüm ofislerini kapatarak küresel salgına karşı şimdiye kadarki en sert önlemlerden birini almış oldu. Mikro blog servisinin bünyesinde 4 bin 900 kişi çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER