Teknoloji

Twitter’dan personeline koronavirüs talimatı: “Evinizden çalışın”

elon musk twitter

Twitter, koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde sayısı 4 bin 800’ü geçen personeline “evinizden çalışın” talimatı verdi. Mikro blog servisi, böylelikle koronavirüs salgınının ardından bir teknoloji şirketi tarafından alınan en radikal kararlardan birine imza atmış oldu.

Silikon Vadisi merkezli teknoloji şirketleri, koronavirüs salgınının çalışanlarını etkilemesini engellemeye yönelik çabalarını sıkılaştırmış durumda. Amazon’un İtalya ofisinde görev yapan iki kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından bu çabaların biraz daha belirgin hâle geldiği söylenebilir. Facebook’un personeline “Dilerseniz evinizden çalışabilirsiniz” talimatı verdiği söylenirken, Twitter işi şansa bırakmamayı seçmiş gibi görünüyor.

Twitter’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bugünden itibaren dünya genelindeki tüm personelimizden, eğer yapabiliyorsa, evlerinden çalışmalarını istiyoruz. Amacımız kendimiz ve etrafımızdaki dünya için koronavirüsün yayılma ihtimalini aşağıya çekmek. Ekstra tedbirle ve çalışanlarımızı sağlıklı tutma isteğiyle hareket ediyoruz.”

Twitter’ın açıklamasında Hong Kong, Güney Kore ve Japonya’daki personelin evden çalışmasının resmi kısıtlamalar nedeniyle zorunlu olduğu belirtildi. Şirket, ABD’deki ofislerinin ise ofise bizzat gelmesi gereken çalışanlar için açık tutulacağının altını çizdi. Mikro blog servisi, mevcut durumun büyük bir değişim olduğunu; ancak uzun süredir iş gücünün uzaktan çalışmasını teşvik edecek adımların da atıldığını belirtti.

Twitter daha önce koronavirüs salgını nedeniyle zorunlu olmayan iş seyahatlerini iptal etmişti. Şirket, bu doğrultuda ABD’nin Austin şehrinde gerçekleşecek SXSW konferansına da katılmayacak. Facebook da SXSW’ya katılmayacağını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER