Teknoloji

Twitter’dan yanlış koronavirüs bilgileriyle mücadele için yeni bir adım daha

twitter API Pro

Twitter, kullanıcılarının koronavirüs hakkında doğru bilgilere ulaşmasını sağlamak adına yeni bir adım daha atıyor. Mikro blog servisi, platformu kullanan sağlık uzmanlarının kişisel hesaplarını onaylı hâle getirmelerini kolaylaştıracak. Şirketten yapılan açıklamada, bu sayede koronavirüs salgını hakkında doğru bilgi veren kişilerin öne çıkarılmasının amaçlandığı belirtildi.

Twitter, bu süreçte uzmanların belirlenmesi için küresel kamu sağlığı yetkilileriyle birlikte çalışıldığının ve şimdiden yüzlerce uzmanın hesabının onaylandığının altını çizdi.

Mikro blog servisi, küresel koronavirüs salgınıyla ilgili yanlış bilgilerin yayılmasını engelleme konusunda agresif bir mücadele yürütüyor. Şirket daha önce de yanlış tedavi yöntemlerini veya bilime aykırı bilgileri yayan paylaşımları kaldıracağını açıklamıştı.

Twitter’ın hesap doğrulama süreci de artık bu mücadelenin bir parçası hâline gelmiş durumda. Ancak hesap doğrulama sürecinin Twitter adına hassas bir konu olması ve şirketin genellikle bunu kamuya açık biçimde konuşmaktan kaçınması işleri ilginçleştiriyor.

Yüzlerce sağlık uzmanının hesabını onayladığını belirten Twitter; bu süreçte hesabını onaylatmak isteyen ve sağlık kuruluşlarında ya da akademik enstitülerde çalışanların izlemesi gereken adımları da açıkladı.

Mikro blog servisi, hesap doğrulama sürecinde hesabın bağlı olduğu e-posta adresinin bir sağlık kuruluşu veya akademik organizasyonla ilişkili olmasının öneminin altını çizdi. Biyografi kısmında bağlı olunan kuruluşa bağlantı verilmesi ve bağlantı verilen sayfada da Twitter hesabına yönelik referansların bulunmasının da işleri hızlandıracağı belirtildi.

Twitter’dan yapılan açıklamada, süreci hızlandırmak adına Dünya Sağlık Örgütü’yle işbirliği yapıldığı da vurgulandı. Şirketin ürün şefi Kayvon Beykpour, yakında uzmanların hesap doğrulama sürecini hızlandırmak adına özel bir başvuru formunun oluşturulacağını da dile getirdi.

Twitter, hesap doğrulama sürecini 2017’de gelen eleştiriler nedeniyle, en azından resmi olarak, durdurmuştu. Ancak şirket o günden bu yana çok sayıda hesabı sessiz sedasız doğrulamıştı.

Twitter şimdilik onaylı hesap kapılarını sadece koronavirüs ile mücadele için doğru bilgileri verecek uzmanlara açmış durumda. Yine de; yürütülen süreç, Twitter’ın bazı durumlarda doğrulama için kamusal bilgiden yararlanabileceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER