Teknoloji

Twitter “sosyal kargaşaya” sebep olacak koronavirüs paylaşımlarına göz yummayacak

twitter API Pro

Twitter koronavirüs salgınıyla ilgili politikalarında sertliğin dozunu biraz daha artırıyor. Mikro blog servisi, “geniş ölçekli panik, sosyal kargaşa veya büyük huzursuzluk” yaratabilecek yanlış bilgiler barındıran tweet’leri kaldıracak.

Koronavirüsle ilgili olarak sosyal medyada yayılan yanlış bilgiler, insanların hesapsız davranışlarda bulunmasına yol açabiliyor. 5G ve koronavirüsle ilgili komplo teorileri yüzünden İngiltere’de 5G baz istasyonlarının yakılması, bu davranışların en temel örnekleri arasında bulunuyor.

Bu nedenle Twitter’ın açıklamasında da özellikle 5G’den bahsedilmiş gibi görünüyor. Mikro blog servisi, 5G altyapısına zarar verilmesine yol açabilecek paylaşımların da kaldırılacağını belirtti.

Twitter tarafından konuyla ilgili olarak TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Zarara yol açma potansiyeli olan koronavirüs içeriklerinin kaldırılması bizim için öncelik taşıyor. Ancak bu koronavirüsle ilgili eksik veya yanlış bilgi içeren tüm tweet’lerin kaldırılacağı anlamına gelmiyor.”

Twitter, koronavirüsle ilgili politikalarını duyurduğu 18 Mart tarihinden bu yana 2 bin 230’dan fazla paylaşımı kaldırdığını açıkladı. Mikro blog servisi, söz konusu politikalar çerçevesinde insanları virüsle temas riski içinde bırakan paylaşımlara da izin vermiyor.

Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter ve YouTube, geçtiğimiz ayın ortalarında koronavirüs ile ilgili yanlış bilgilerle mücadele için ortak taahhütte bulunmuştu.

İLGİLİ HABERLER