Teknoloji

Twitter koronavirüs ile ilgili yanıltıcı paylaşımları kaldırdı

tweetdeck twitter

Twitter, küresel koronavirüs salgını ile ilgili yanıltıcı iddialarda bulunan çok sayıda paylaşımı kaldırdı. Paylaşımı kaldırılan isimler arasında tanınmış kişiler de yer alıyor. Mikro blog servisinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “içinde bulunduğumuz bu kritik noktada manipülasyona ve platformumuzun kötüye kullanımına karşı ‘sıfır tolerans’ politikası izliyoruz” ifadesi kullanıldı.

Twitter’ın paylaşımlarını kaldırdığı isimlerden biri, eski Milwaukee County şerifi David Clarke oldu. Clarke’ın paylaşımlarının “insanların kendilerine zarar vemelerini teşvik etmeme” konusundaki Twitter politikasına aykırı olduğu belirtildi. Sosyal izolasyon çağrılarını eleştiren Clarke, paylaşımlarında insanlara “sokağa çıkın” mesajını vermişti.

Twitter’dan yapılan açıklamada, koronavirüs konusunda organize bir manipülasyon çabasına rastlanmadığı belirtildi. Ancak çok takipçisi olan kişilerin iyi niyetle yaptığı yanlış paylaşımların da kafa karışıklığına neden olduğuna dikkat çekildi. Bu isimlerden biri olan oyuncu Alyssa Milano’nun virüsle temastan kaçınma konusunda yanlış bilgiler içeren görsel paylaşımı da platformdan kaldırıldı.

Bazı hesaplar ise koronavirüs paylaşımlarını çok daha kötücül bir dille yapıyor. Bu isimlerden birisi, teknoloji dünyasının da yakından tanıdığı John McAfee. McAfee’nin “Koronavirüs siyah insanlara saldıramaz, çünkü bir Çin virüsü” şeklindeki paylaşımı, ABD Temsilciler Meclisi üyesi Bobby Rush tarafından şikayet edildi.

Rush’ın şikayetinin ardından McAfee’nin paylaşımı kaldırıldı. Paylaşımın bağlantı sayfasına gidildiğinde kullanıcıları “Twitter kuralları kapsamında belirtilenleri ihlal ettiğinden, bu Tweet artık kullanılamıyor.” şeklinde bir mesajla karşılaşıyor. McAfee’nin Twitter hesabı ise hâlâ erişime açık durumda ve paylaşımlarının tehlikesinin de azalmadığını söylemek gerekiyor.

Bobby Rush, koronavirüs salgınıyla mücadelede yanlış bilgiyle mücadele konusunda Twitter ve Facebook’un neler yaptığını öğrenmek adına iki şirketin CEO’larına hitaben bir mektup da yazdı. Rush’ın sözcüsü, hem Twitter’ın hem de Facebook’un yakında mektuba yanıt vereceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER