Teknoloji

Twitter koronavirüs aşılarıyla ilgili yanlış bilgileri kaldıracak

elon musk twitter

Twitter koronavirüs aşılarıyla ilgili yanlış veya yanıltıcı bilgiler barındıran paylaşımların kaldırılacağını açıkladı. Aşıların nüfusu kontrol etme amacıyla kasıtlı olarak zarar vereceğini belirten tüm paylaşımlar veya komplo teorileri bu yeni yaklaşım çerçevesinde kaldırılacak.

COVID-19 diye bir hastalığın olmadığını öne süren veya çürütülmüş bilgileri yineleyen paylaşımlar da Twitter’ın yeni yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilecek. Mikro blog servisi bu yeni politikayı uygulamaya önümüzdeki hafta itibarıyla başlayacak.

Twitter önümüzdeki yılın başından itibaren de aşıyla ilgili komplo teorilerinin bulunduğu paylaşımlara uyarı veya etiket ekleyecek. Bu etiketlenen tweet’lerde kullanıcıları kamu sağlığı bilgilendirme sitelerine yönlendiren bağlantılara da yer verilebilecek. Mikro blog servisi, bu etiketleri daha önce ABD başkanlık seçimiyle ilgili paylaşımlarda kullanmıştı.

Twitter’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, bu yeni politikanın yerel, ulusal ve küresel sağlık kuruluşlarıyla iş birliği içinde uygulanacağı belirtildi. Şirket, uygulamanın şeffaf biçimde yapılacağının da altını çizdi.

Twitter koronavirüs konusunda daha önce de belli politikaları uygulamaya koymuştu. Mikro blog servisi mart ayında da Keşfet sayfası içinde özel bir COVID-19 sekmesi oluşturmuştu. Twitter, koronavirüsle ilgili daha sağlıklı bilgiler sunmak için de Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER