Teknoloji

Twitter koronavirüs üzerine çalışan araştırmacıların işini kolaylaştırıyor

elon musk twitter

Twitter, platformu üzerindeki koronavirüs konulu paylaşımlar üzerinde çalışmak isteyen araştırmacı ve geliştiricilerin işini kolaylaştıran bir adım atıyor. Yeni bir araç seti hazırlayan mikro blog servisi, geliştiricilerin her gün platformda atılan koronavirüs temalı on milyonlarca tweet’in incelenmesine yardımcı olacak imkanlar sunuyor.

Twitter’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Geliştiricilerin ve araştırmacıların koronavirüs salgını konusunda dünyanın öğrenmesine ve kolektif anlayışın gelişmesine yardımcı olacak ilham verici fikirlerle dolu olduğunun farkındayız” ifadesi kullanıldı.

Twitter’ın sunduğu araç seti “COVID-19 akışı uç noktası” adını taşıyor. Bu araç, araştırmacı ve geliştiricilerin koronavirüsle ilgili milyonlarca tweet’i gerçek zamanlı şekilde görmesini mümkün kılacak. API kullanımı bedava olsa da, ilgili geliştiricilerin erişim imkanı için Twitter’a başvurması gerekiyor.

Twitter’ın açıklamasında, yeni araç setine erişim için daha önce Twitter verileriyle çalışmış olma şartının aranacağı belirtildi. Mikro blog servisi, milyonlarca tweet’i işleyecek ve analiz edebilecek bir altyapıya sahip olmanın önemli olduğunu da vurguladı.

Twitter üzerinde yapılan koronavirüs temalı paylaşımları incelemek, araştırmacıların salgın ve salgınla bağlantılı diğer konulardaki sıkıntıları daha iyi anlamasına yardımcı olabilir. Yanlış bilgi, kriz yönetimi ve otomatik içerik moderasyonunun iletişim üzerindeki etkisi bu verilerle daha net biçimde görülebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER