Manşetler

Twitter konuşma baloncuklarıyla sohbeti canlandırmak istiyor

twitter microsoft

Twitter, tweetleri görüntülemek için yeni yöntemler test etmeye başlıyor. Bunlar önümüzdeki haftalarda beta programının bir parçası olarak sunulacak.

Beta programında konuşma baloncukları, paragraf girintisi yapma, bir kişiyi takip ettiğinizi veya ona cevap gösterdiğinize göre belirlenen farklı renkler olacak. Bunlar aşağıdaki tweette görülebiliyor.

Aşağıdaki ekran görüntüsünde yer alan müsaitlik durumu gibi, diğer özellikler de gelecekte kullanıma sunulabilir. Ancak bu özellik yakında çıkacak beta programında bulunmayacak.

twitter müsaitlik durumu

Müsaitlik durumu özelliği, beta kullanıcılarının kullanıcı adlarının yanına yeşil renkli bir baloncuk yerleştirecek. Bu sayede onların çevrimiçi oldukları ve uygulamayı kullandıkları anlaşılacak. Twitter’ın yayınladığı ekran görüntülerine göre bu özellik, Instagram’ın durum göstergesine benziyor. Twitter, bir kişinin çevrimiçi olduğunu gördüğünüzde, onun tweetlerine cevap vermeye ve bir sohbet başlatmaya daha hevesli olacağınızı düşünüyor.

Gelecekte çıkması muhtemel bir başka özellik de “ice breaker” tweetler, yani kaynaşma tweetleri. Bunlar da belirli bir başlık altında tartışma başlatmayı kolaylaştırmayı hedefliyor. Kullanıcılar başkalarının cevap vermesi için kendi başlıklarını yayınlayabilecekler. Bir başka özellik de kullanıcılara tweetlerine, çeşitli etiketleri eklemelerine ve neler hakkında konuştuklarının daha iyi görünmesine izin verecek.

Yeni özellikler sitede daha sağlıklı tartışmalara teşvik etmeyi hedefliyor. Twitter, taciz edici ve hareket içeren içeriklerin önüne geçmek istiyor. Bu değişiklikler doğrudan tacizi ve hakareti hedef almasa da, temel amaç daha pozitif tartışmalara teşvik etmek, bunların altını çizmek gibi görünüyor.

Twitter, ilerleyen haftalarda beta programında yer almak isteyen kullanıcılardan başvuruları kabul etmeye başlayacak. Bu program kapsamında bazı kişilere yeni özelliklere erişim fırsatı sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER