Teknoloji

Twitter “Kimi takip etmeli” tavsiyelerini iOS ve Android’de zaman akışına ekliyor

twitter-kimi-takip-etmeli-050915

Twitter’ın akıllı telefon uygulamalarında gösterdiği zaman akışı giderek daha karmaşık hâle geliyor. Şirket son olarak iOS uygulamasında “Kimi takip etmeli” başlığı altında ilgi çekebilecek çeşitli Twitter kullanıcılarının gösterimine başladı. Aslında Twitter bunu uzun zamandır farklı bölümlerde yapıyordu, ancak şimdi ilk kez zaman akışında gösterimle birlikte mobil kullanıcılar için tavsiyeler ön plana çıkarılmış oldu.

Uygulamayı en son açtığınızdan bu yana atılan popüler tweetleri gösteren “Siz burada yokken” işleviyle birlikte değerlendirildiğinde, Twitter kullanıcılarının canlı, güncellenmiş zaman akışlarına erişebilmeleri için biraz daha kaydırma yapmaları gerekecek. “Kimi takip etmeli” bölümü aşağı kaydırdıkça hareket etmiyor, olduğu yerde kalıyor, böylelikle aşırı derecede rahatsız edici olmuyor.

Twitter, ölmüş bir kişinin takip edilmesinin tavsiye şeklinde gösterilmesi durumunda şirketin destek ekibine başvurulmasını tavsiye ediyor. Takip etmeye değer hesapları seçmek için kendi geçmişinizi veya yüklenmiş kişi rehberlerini kullanmanın dışında, Twitter sponsorlu hesapların da, diğer bir deyişle markaların da “Kimi takip etmeli” bölümünde gösterilebileceğini söylüyor.

“Kimi takip etmeli” bölümünü de “Siz burada yokken” bölümünde olduğu gibi, sağ üst köşede yer alan X sembolüne dokunarak kapatabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER