Teknoloji

Twitter’ın kesinti balinası tarihe karıştı

Twitter’ın büyümeye başladığı, mevcut kapasitesinin hızla artan kullanıcı sayısını karşılamakta yeterli olmadığı durumlarda karşımıza sıklıkla çıkan balinalar tarihe karışmışa benziyor. Geçtiğimiz günlerde borsaya açılan şirket geride kalan yaz aylarında hata durumunda ekranda beliren balinaları kullanmaktan vazgeçtiğini belli etti.

twitter-balina-kesinti-261113

Wired ile bir röportaj gerçekleştiren Twitter’ın mühendislikten sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Christopher Fry, bunca yıldır Twitter’ın simgelerinden biri hâline gelmiş işaretin kaldırıldığını ve bunun yerine robotların kullanılmaya başlandığını doğruladı.

Fry, “Fail Whale” olarak da adlandırılan balinanın geçmişte kaldığını, geçen yazı bu simgeden vazgeçildiğini dile getirdi. Twitter’da problemlerin her zaman olacağını, hiçbir servisin kusursuz işlemediğini dile getiren yönetici, şimdilerde Twitter’da herhangi bir hata olması durumunda balina yerine robotların göründüğünü kaydetti.

Fry bu balinanın uzun bir geçmişi olduğunu ve bazı kullanıcıların bu simgeye fazlasıyla bağlandığını kabul etti. Ancak bu simgenin dünyanın Twitter’ın olmasına ihtiyaç duyduğu şeyi karşıladığı bir zamanı yansıtmadığını da sözlerine ekledi.

Aslına bakarsanız Twitter’ın balinayı kullanmayı bırakması, servisin iyileştirildiği ve kapalı kalma süresinin mininuma indiği anlamına geliyor. Nazar boncuğu olarak nitelendirilebilecek kısa süreli kesintilerde de balinalar yerine robotlar işliyor.

İlgili >> Wired

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER