Teknoloji

Twitter engellenen hesapları Keşfet sekmesinde göstermeyecek

twitter çift aşamalı doğrulama

Twitter, kullanıcılarını sessize aldıkları veya engelledikleri hesaplardan ve sessize aldıkları kelimelerden korumak için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Twitter kullanıcıları artık Keşfet sekmesinde sessize aldıkları veya engelledikleri hesapların paylaşımlarını görmeyecek.

Kullanıcılar mikro blog servisinin web, iOS ve Android uygulamalarının Keşfet sekmesinde veya “Neler Oluyor?” isimli bölümünde engelledikleri ya da sessize aldıkları hesapların etkinlikleriyle karşılaşmayacak. Twitter’dan gönderilen e-postalarda ve etkinlik tabanlı bildirimlerde de bu duruma dikkat edilecek.

Bunun uzun süredir beklenen bir değişiklik olduğu söylenebilir. Kullanıcılarına platformda gördükleri konusunda daha fazla kontrol imkanı sunan Twitter; dizi, film ve oyunlarla ilgili paylaşımlarda “spoiler” ile karşılaşma ihtimalini de aşağıya çekiyor. Twitter’ın paylaşımı, önümüzdeki dönemde bu konuya dair yeni adımların atılabileceğini gösteriyor.

Keşfet sekmesinde engellenen ve sessize alınan hesapları göstermeyecek olan Twitter, geçtiğimiz aylarda platformunda tacizle mücadele için başka önlemler de almıştı. Potansiyel olarak tehlikeli hesapları geçici olarak otomatik şekilde engelleyen Güvenlik Modu’nu test eden mikro blog servisi, ekim ayında da istenmeyen takipçileri engelleme yapmadan takipten çıkarmayı mümkün kılmıştı.

İLGİLİ HABERLER