Teknoloji

Twitter Keşfet bölümünde güncellemeler yaptı, kişiselleştirmeyi ön plana çıkardı

Twitter’ın geçen aralık ayında gerçekleştirdiği geniş kapsamlı tasarım değişikliğinin kazandırdığı yeniliklerden bir tanesi de “Keşfet” sekmesiydi. Twitter bu alanda bazı değişiklik yaparak orayı kullanıcılara daha özel hâle getirdi. Tavsiye edilen kullanıcılar ve gündemdeki konuları bünyesi altında barındıran bu bölümün kullandığı algoritmada güncelleme yapıldı.

Twitter, Keşfet bölümü altında yer alacak içeriği belirlerken sizin de takip etmekte olduğunuz popüler hesapların tweet’lerini dikkate alıyor. Ayrıca bu popüler hesapların takip ettiği hesapların paylaşımları da değerlendiriliyor. Keşfet bölümü altında yer alan herhangi bir haberle ilgili tweet’leri görüntülediğinizde sizin ağınızda yer alan popüler tweet’leri, ayrıca konuyla ilgili olan en güncel tweet’leri de görme fırsatı bulacaksınız. Aslına bakarsanız daha önce haberlerin neden Keşfet bölümü altında paylaşıldığı kafaları biraz karıştırıyordu, haberlerle ilgili olarak atılan tweet’lerin listeye eklenmesi olaya biraz daha açıklık kazandırmış oldu.

Twitter, bu yeniliklerin önümüzdeki haftalarda web sitesinde, ayrıca iOS ve Android uygulamalarında hayata geçirileceğini de açıkladı.

İlgili – Twitter

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER