Teknoloji

Twitter kullanıcıların kendilerini bir ileti dizisinden çıkarmalarına imkan verebilir

twitter çift aşamalı doğrulama

Twitter, bir ileti dizisinin parçası olmak istemeyen kullanıcılar için bir kaçış yolunu test ediyor gibi görünüyor. Geçtiğimiz cuma günü, Twitter ile ilgili araştırmaları ve bunları önceden haber vermesiyle bilinen yazar ve araştırmacı Jane Manchun Wong, yeni bir “bu sohbetten ayrılma” özelliğinin belirgin bir ekran görüntüsünü tweetledi.

Söz konusu ekran görüntüsünde açıklandığı gibi bu özellik, bir Twitter ileti dizisinden kullanıcı adınızın etiketini kaldırır, insanların görüşmede tekrar sizden bahsetmesini ve bu konuda bildirim almanızı engeller. Bununla birlikte hâlâ söz konusu ileti dizisini veya tartışmayı görmeye devam edebilirsiniz.

Bu özellik, bahsettiğiniz bir ileti dizisi için bildirimleri kapatan ve mevcut bir seçenek olan “bu görüşmeyi sessize al” seçeneğinden farklı görünüyor. Wong’un takip eden bir başka tweetine göre, görüşmeden ayrılmak, Twitter kullanıcı adınızın, birisinin normalde Twitter kullanıcı adınıza dokunup profilinize gidebileceği bir bağlantı yerine, düz metin olarak görünmesine neden olacak. Bu durum, diğer kullanıcıların sizi daha fazla sohbete çekmesini engelleyebilir.

Her zamanki gibi Twitter, söz konusu özelliği test ettiğini doğrulamadı. Ancak şirket, diğer kullanıcıların hesabınızla nasıl etkileşimde bulunduğunu kontrol etmek için sürekli olarak farklı yollar geliştiriyor. Bu, bir kullanıcıyı sizi takibi bırakmaya zorlamak gibi mevcut seçenekleri basitleştiren ince ayarların yanı sıra, çok sayıda takipçisi olan bir hesap sizi retweetlediğinde yanıt ve bildirim sınırlamalarını içerir. Bu son özellik, yelpazenin en ucunda yer alacaktır. Ama aynı zamanda, rahatsız edici bir ileti dizisinde etiketlendiği durumlarda, birçok kullanıcının takdir edebileceği bir seçenek olma özelliğini de taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER