Manşetler

Twitter karakter sınırı içine bundan böyle medya içerikleri dahil edilmeyecek

twitter karakter sınırı

twitter karakter sınırıTwitter karakter sınırı 140 karakterde kalmaya devam ediyor, ancak tweetlerinizin karakter sayısı içinde sayılan çeşitli eklentiler bundan böyle söz konusu sınır içinde değerlendirilmeyecek.

Daha önce ortaya çıktığı gibi, Twitter bugün itibarıyla dünya çapında genişletilmiş tweetleri devreye almaya başladığını açıkladı. Bundan böyle fotoğraflar, GIF animasyonlar, videolar, anketler gibi medya eklentileri 140 karakter sınırlaması içinde değerlendirilmeyecek. Aynı şekilde alıntılanan tweetler de karakter sınırı içinde sayılmayacak.

https://twitter.com/twitter/status/777915304261193728

Ayrıca şirket yeni bir cevap yöntemini de test ediyor. Bu yeni yöntem kapsamında başka bir kullanıcıya veya kullanıcılara tweet ile cevap verirken, eklediğiniz kullanıcı adları da karakter sınırlaması içinde sayılmayacak. Eğer bir seferde birden fazla kişiye cevap veriyorsanız, Twitter tüm bu kullanıcı adlarını tweetin 140 karakterlik sınırı içinde saymayacak.

twitter karakter sınırlamasıBu değişiklikler Twitter kullanıcılarının hoşuna gidecektir. Aslında Twitter bundan bir yılı aşkın bir zaman önce genişletilebilir tweetler şeklinde bir özellik geliştirmişti. Bu özellik kapsamında 10 bin karaktere kadar yazıya izin veren tweetler kullanılabiliyordu. Ancak bu yeni tasarım Twitter’ın kısa güncellemelerle işleyen yapısına ters düşeceği endişesiyle rafa kaldırılmıştı. Ancak Twitter, söz konusu 10 bin karekter sınırını direkt mesajlar için kullanıma sunmuştu.

Twitter karakter sınırı için düşündüğü 10 bin karakteri askıya alarak, bunun yerine bugün kullanıma sunulan yöntemi kullanmaya karar verdi. Kullanıcılar bugün itibarıyla bu değişikliklerden yararlanmaya başlıyor.

İLGİLİ HABERLER