Manşetler

Twitter karakter sınırı fotoğraf ve bağlantıları kapsamayabilir

twitter karakter sınırı

twitter karakter sınırıTwitter 140 karakter kısıtlamasında vazgeçmiyor, ancak kullanıcılara birtakım esneklikler sağlama yoluna gidiyor. Bundan böyle tweet içinde yer alan fotoğraf ve bağlantılar 140 karakter sınırı içinde değerlendirilmeyecek.

Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre bu önemli değişiklik ilerleyen haftalarda kullanıma sunulacak. Böylelikle yıllar boyunca Twitter’da en çok şikayet edilen hususlardan bir tanesi giderilecek. Fotoğrafların ve bağlantıların her biri ortalama 20 ile 25 karakter arasında tüketime neden oluyor. Bu da insanların kısıtlı karakterle anlatmak istediklerini daha da sınırlandırmasına neden oluyor. Bir yandan bir şeyler anlatıp bir yandan da bunu fotoğraf veya bağlantıyla destekleme isteyenlerin kendilerini biraz daha zorlamaları gerekiyor.

Söz konusu değişiklik en çok gazetecileri ve kurumsal hesapların yöneticilerini sevindirecek gibi görünebilir. Ancak Twitter kullanıcılarının platform üzerindeki iletişimlerini daha verimli hâle getirme noktasında bu değişiklik büyük önem taşıyor. Twitter son zamanlarda servisini daha erişilir ve anlaşılır kılmak konusunda sıkıntı yapıyor. Özellikle yeni kullanıcılar için, dertlerini Facebook’ta 500 kelime ve onun yanına ekleyecekleri birçok fotoğraf ve bağlantı ile paylaşmak varken Twitter’da sadece 140 karakter kullanarak anlatmaya çalışmak pek ideal görünmüyor.

Geçtiğimiz aylarda Twitter’ın tweetlerdeki karakter sınırını 140’tan 10 bine çıkaracağı yönünde haberler çıkmış, Jack Dorsey de bu söylentilere hazırladığı bir metnin ekran görüntüsüyle cevap vermişti. Söz konusu metinde insanların Twitter üzerinde neler yaptıklarını gözlemlemek için fazla zaman harcadıklarını, birçok kullanıcının metnin ekran görüntüsünü alıp bunu tweetlediklerini gördüklerini belirtmişti. Bunun yerine aranabilir, işaretlenebilir şekilde gerçek metnin kullanılmasının nasıl olacağı sorusunu sormuş, bunun daha fazla işlevsellik ve güç getireceğine dikkat çekmişti.

Kısacası Dorsey şirketin karakter sınırlaması ve kompozisyon üzerine getirdiği kuralları yeniden değerlendirmeye başlayabileceğinin işaretini vermişti. Aslına bakarsanız, 140 sayısı Twitter’da mesajların genellikle SMS üzerinden paylaşıldığı zamanlardan kalma bir özellik. Yapılacağı söylenen bu en son değişiklik yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor olabilir.

İLGİLİ HABERLER