Teknoloji

Twitter kamera arayüzünün yeni tasarımıyla Instagram’a yaklaşıyor

Twitter kamera
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter kamera arayüzünün yeni tasarımını gözler önüne çıkardı. Mikro blog servisi, yeni tasarımının kullanıcılarını eskiye kıyasla daha fazla fotoğraf ve video paylaşmaya teşvik etmesini hedefliyor. Ana akışta sola doğru sürükleme hareketi yapıldığında yeni kamera arayüzü kullanıcıların karşısına çıkacak. Yeni arayüzde yer alan tuşa dokunulduğunda veya uzun süre basıldığında fotoğraf veya maksimum 2 dakika uzunluğunda sürekli dönen videolar çekilebilecek. Kamera arayüzünde Twitter üzerinde canlı yayın başlatmayı sağlayan bir ikon da bulunuyor. Yenilenen kamera arayüzünü Twitter’ın Instagram’a ve Instagram’ın popüler Hikayeler özelliğine yanıtı olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır.

Yeni kamera arayüzünde hâlihazırda cihazda kayıtlı olan fotoğraf veya videoları yüklemek için bir seçenek bulunmuyor. Ancak kullanıcılar standart tweet düzenleme ekranı üzerinden kayıtlı fotoğraf veya videoları paylaşabilecek. Gazetecilere konuşan Twitter’ın üründen sorumlu başkan yardımcısı Keith Coleman, kullanıcıların görsel anlarını doğrudan uygulama üzerinden paylaşmasını istediklerini ifade etti.

Twitter kamera arayüzünün yeni tasarımıyla canlı yayın özelliğini de öne çıkarıyor. Canlı yayın özelliğinin temelinde Twitter’ın 2015’te satın aldığı ve ana uygulamasına entegre ettiği Periscope bulunuyor. Kameranın yeni canlı yayın özelliğinde Periscope’un adı geçmezken, kullanıcılara görüntülü veya sadece sesin iletildiği yayınlar yapma imkânı sunuluyor.

 

Twitter’ın yeni kamera arayüzüyle çekilen fotoğraf ve videolara özel bir dokunuş da yapılıyor. Görüntünün kaydedilmesinin ardından ekranın üst kısmında beliren renkli şerit üzerinden kaydedilen görsele yazı ve konum eklemesi yapılabiliyor. Bu şeritte varsayılan renk mavi olsa da, kullanıcılara beş farklı seçenek üzerinden seçim yapma imkânı sunulacak.

Twitter kamera arayüzü dışında başka yenilikleri de test ediyor

Twitter renk dokunuşuyla uzun süredir ihmal edilen kamerasının daha fazla kullanılmasına yardımcı olmayı amaçlamış gibi görünüyor. Şirket daha önce de bunun için çıkartmalar gibi çeşitli yöntemler denese de, aradığını bulamamıştı. Kamera arayüzünü tamamen değiştirmenin nasıl bir fayda sağlayacağı merak ediliyor.

Twitter kamera arayüzünün yeni tasarımını kullanıcılarıyla kısa süre içinde buluşturacak. Mikro blog servisi kamerasını yenilerken, başka özellikleri test etmeyi de unutmuyor. Şirketin deneysel uygulaması Twttr da bu hafta içinde kullanıma sunulmuş ve yeni diyalog görünümü için testler başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER