Teknoloji

Twitter kadınlara yönelik saldırıları araştırmak için koruma grubuyla işbirliğine gidiyor

avrupa birliği twitter elonjet

twitter-yeni-kus-logo-060612

Kadınlar günlük hayatın her alanında olduğu gibi sosyal medyada da çeşitli saldırılar ve tacizlere maruz kalıyor. En azından kendi platformunda bu durumu değiştirmek isteyen Twitter, kadınlara yönelik kötü muamele iddialarının daha sıkı araştırılması için Women, Action and Media (Kadınlar, Aksiyon ve Medya) adını taşıyan bir kadın hakları koruma grubuyla işbirliğine gidiyor. Kadınların daha iyi temsili için çalışmalar yapan grup, cinsel temelli sanal istismarlar için yeni bir raporlama sürecini test ediyor. Grubun geliştirdiği araçla saldırıları rapor etmek ve onaylanmış raporları Twitter’a iletmek mümkün olacak. Women, Action and Media tarafından yapılan açıklamada doğrulanan raporların 24 saat içinde Twitter’a iletileceği belirtilirken, nihai karar yetkisinin mikro blog servisinde olduğunun altı çizildi.

Twitter’ı bu konuda harekete geçmeye iten nedenlerden birisinin de ünlü kadınların sosyal medyada, özellikle de Twitter’da maruz kaldığı saldırılar olduğu düşünülüyor. Neredeyse sanal bir lince dönüşen saldırıların ardından teknoloji dünyasında pek çok kişi Twitter’ın engelleme ve raporlama araçlarını geliştirmesi konusunda fikir birliğine varmıştı. Twitter’dan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şirketin kötü muamele konularında kendisini geliştirmek için sürekli çalıştığı ve Women, Action and Media’nın da kullanıcılara en iyi güvenlik uygulamalarını sunmak için işbirliği yapılan organizasyonlardan biri olduğu ifade edildi.

Women, Action and Media tarafından toplanan veriler cinsiyet temelli saldırıların analizinde kullanılacağı gibi, mikro blog servisinin tüm saldırı türlerine karşı alacağı önlemlerin geliştirilmesinde önemli rol oynayacak.

İLGİLİ HABERLER