Teknoloji

Twitter Jack Dorsey olayından sonra SMS ile tweetlemeyi kapattı

apple twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, yazılı mesaj üzerinden tweet gönderme özelliğini geçici olarak kapattı. Geçtiğimiz günlerde Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin hesabı korsanlar tarafından ele geçirilmişti. Hesap üzerinden ırkçı saldırı, bomba tehdidi ve bunun gibi kaba saba mesajlar atılmıştı. Bu saldırının yazılı mesaj ile tweetleme özelliği ile yapıldığı saptanmış.

İlk çıktığı günlerde Twitter için SMS üzerinden tweet göndermek önemliydi. Ancak çoğu insanın akıllı telefon uygulamaları üzerinden tweetlediği bir zamanda bu yöntem eskisi kadar kullanılmıyor. Ancak bu özellik hâlâ tutuluyor ve bir numaraya SMS göndererek mesajınızı paylaşmanıza izin veriliyor. Hatta bu özellik Türkiye’de de kullanılabiliyordu.

Ne var ki, bir kişinin telefon numarası çalınırsa bu yöntem sorun hâline gelebilir. Zaten korsanlar da genellikle bu yöntemi kullanarak hesabı ele geçirme yoluna giderek daha fazla başvurur hâle gelmişti. Çünkü telefon operatörleri numaraların güvenliği konusunda sıklıkla önlem almıyor.

Geçen cuma günü Dorsey’nin başına gelen de böyle oldu. Korsanlar numarasına erişim sağladıktan sonra, onun kullanıcı adı altında yayınlanacak SMS’ler gönderdiler. Üstelik bunu onun hesabına kullanıcı girişi yapmadan gerçekleştirdiler.

Twitter SMS ile tweetleme için uzun vadede çalışacak

Twitter, bu değişikliği insanların hesaplarını korumak için yaptığını söylüyor. Aynı zamanda suçu mobil operatörlere atıyor, bu tarz kötüye kullanımlara izin verecek hassasiyetlere çözüm bulmaları gerektiğini dile getiriyor. Öte yandan Twitter, iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini iyileştirmeye ihtiyaç duyduğunu da söyledi. İki faktörlü kimlik doğrulama sistemi de yazılı mesajlara bağlı çalışıyor ve aynı şekilde kötüye kullanılması durumu söz konusu.

Görünüşe göre, SMS ile tweetleme özelliği bir süre boyunca çoğu ülkede kapalı tutulacak. Twitter, gelecekte bu özelliği, SMS’in güvenli iletişim için elverişli hâle geldiği ülkelerde yeniden kullanıma sunacağını kaydetti. Ayrıca bu özellik için uzun vadeli bir strateji üzerinde çalışacağını belirtti, ne var ki neleri hedeflediği konusunda görüş belirtmedi.

İLGİLİ HABERLER