Teknoloji

Twitter’da işten çıkarmaların ardı kesilmiyor

elon musk twitter

Twitter’da her ay birilerinin işten çıkarılması artık sıradan bir duruma dönüşmüşe benziyor. Şirketin son olarak Dublin ve Singapur ofislerinde görev yapan en az on kişiyi işten çıkardığı söyleniyor. Bloomberg’in haberine göre, işten çıkarılanlar arasında daha önce şirketin gelir politikasından sorumlu kıdemli direktörlüğünü yürüten Analuisa Dominguez de bulunuyor.

Haberde mikro blog servisinin yanlış bilgi politikasının yönetiminden sorumlu bazı çalışanların da işten çıkarıldığı belirtiliyor. Küresel itiraz süreçleri ve devletlere ait haber kuruluşlarıyla ilgilenen personellerden bazılarının da görevine son verildiği söyleniyor.

Şirketin güven ve emniyetten sorumlu yöneticisi Ella Irwin, işten çıkarmaları doğruladı; ancak bu karardan etkilenen ekipler konusunda farklı ifadeler kullandı. Bloomberg’e konuşan Irwin, iki yöneticili ekipleri tek yönetici altında konsolide etme yoluna gittiklerini belirtti. Irwin, şirketin yatırım yapmaya değer görmediği bazı rolleri ortadan kaldırdığını da dile getirdi.

Elon Musk Twitter’da işten çıkarmaların sona erdiğini söylemişti

İtiraz ekibinin kapasitesinin artırıldığı ve gelir politikası için bir yönetici atanacağı da Irwin tarafından paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Elon Musk kasım ayında Twitter çalışanlarına ültimatom verdikten kısa bir süre sonra kalan personellerle yaptığı toplantıda daha fazla işten çıkarma yapılmayacağını belirtmişti. Ancak bu açıklamaya rağmen, şirkette daha küçük ölçekli de olsa işten çıkarmalar devam ediyor. Geçtiğimiz ay da altyapı ekibinin bir kısmıyla yollar ayrılmıştı.

İLGİLİ HABERLER