Manşetler

Elon Musk Twitter’da işten çıkarmalara devam etmeyi planlıyor

apple twitter

Twitter iş gücünde kesintiye gitmeyi sürdürebilir. Bloomberg’in haberine göre, mikro blog servisinin sahibi Elon Musk, şirketin satış ve iş birlikleri biriminde işten çıkarmalar planlıyor. Kesintinin ölçeği belirsizliğini koruyor. Ancak mikro blog servisinde çok sayıda çalışan Musk’ın ültimatomunun ardından şirketten ayrılmıştı.

Musk’ın geçtiğimiz cuma günü şirketin reklam satış şefi Robin Wheeler ve iş birlikleri sorumlusu Maggie Suniewick’ten daha fazla çalışanı kovmalarını istediği, ancak yöneticilerin bu talebi kabul etmediği ve bu nedenle kovuldukları söyleniyor.

Hâlihazırda bir iletişim ekibi olmayan Twitter’dan konuyla ilgili olarak bir açıklama gelmiş değil. Musk yönetimi ele aldığında şirketin 7500 civarında olan çalışan sayısı, yüzde 50’lik kesintinin ardından ciddi anlamda küçülmüştü.

Ayrılıkların ardından Twitter’ın işlemez hâle gelmesinden endişe ediliyor

Ardından sözleşmeli çalışanların işine son verilirken, Musk’ın ültimatomu sonrasında da en az 1200 kişinin ayrıldığı söyleniyor. Bu kadar çok sayıda kişinin ayrılmasının platformu işlemez hâle getirebileceğinden endişe ediliyor.

Bunun gerçekleştiğini gösteren bazı işaretler şimdiden görülmüş durumda. Geçtiğimiz cumartesi günü bazı kullanıcılar platformun otomatik telif uyarı sisteminin çalışmadığını fark etti. The Verge sitesinin haberine göre, bir kullanıcı Hızlı ve Öfkeli: Tokyo Drift filminin neredeyse tamamını 50 tweete bölünmüş şekilde paylaştı. Bu tweet dizisi neredeyse bir gün boyunca yayında kaldı. Twitter daha sonrasında söz konusu hesabı askıya alarak filmi yayından kaldırmış oldu.

İLGİLİ HABERLER