Teknoloji

Twitter’daki işten çıkarmalar içerik moderasyonu çalışmalarını etkilemedi

twitter for you

Twitter, iş gücünün yarıya yakınını çıkardı, ancak şirketin güvenlik ve doğruluktan sorumlu şefi Yoel Roth, cuma gecesi attığı bir tweette, şirketin temel moderasyon yeteneklerinin yerinde durduğunu kaydetti.

Roth’a göre işten çıkarmalar, Twitter’ın Güven ve Güvenlik grubunun yaklaşık olarak yüzde 15’ini etkiledi. Yöneticinin belirttiğine göre en az etkiyi ön saflardaki moderasyon personeli yaşadı. Şirket, geçen hafta “güvenlik nedenleriyle” bazı dahili araçlara erişimi kısıtlamıştı. Roth, bunun tam olarak ne zaman olduğunu söylemedi, ancak zamanlama Elon Musk’ın şirketin kontrolünü ele almasıyla aynı zamanlara denk geliyor. Ancak ön tarafta inceleme görevini yürüten içerik moderatörleri bu durumdan etkilenmemiş ve sözü edilen dahili araçlara erişim de önümüzdeki günlerde yeniden sağlanacak.

Roth, gerçekleştirilen denetleme eylemlerinin günlük hacminin sabit kaldığını söyledi. Ne var ki, bu iddiayı yalnızca “günlük olarak incelenen ve eyleme geçirilen” tweetlerin hacmini gösteren belirsiz bir grafikle destekledi. Musk da cuma akşamı attığı bir tweette, “Aslında, bu hafta zaman zaman nefret söyleminin basında okuyabileceğinizin aksine önceki normlarımızın *altına* düştüğünü gördük.” dedi.

Bununla birlikte Roth, Twitter’ın kayıp şifre isteklerine ve bazı askıya alma itirazlarına yardımcı olmak gibi birkaç iş akışını öncelik sırasında arkalara koymak zorunda kaldığını dile getirdi. Twitter, önümüzdeki günlerde bunları tekrar çevrimiçi hale getirmek için çalışıyor.

Roth, Twitter’daki moderasyonun, önümüzdeki hafta yapılacak ABD ara seçimleri öncesinde bir endişe kaynağı olduğunu, ancak seçim sonuçlarının doğruluğunun birinci öncelik olmaya devam ettiğini söyledi. Geçen hafta Twitter’ın bir “içerik denetleme konseyi” kuracağını söyleyen Musk, Twitter’ın denetlemeye odaklandığının da altını çizdi. Attığı bir tweette, “Yine, çok açık olmak gerekirse, Twitter’ın içerik denetimine olan güçlü bağlılığı kesinlikle değişmedi.” dedi.

İLGİLİ HABERLER