Teknoloji

Twitter’ın isim ve logo değişikliği Microsoft Edge’in de kafasını karıştırdı

twitter x

Twitter’ın adının X olarak değişmesi kafa karışıklığı yaratmaya devam ediyor. Bu sorunlar farklı mecralarda kullanıcıların karşısına çıkıyor. Son olarak Microsoft’un internet tarayıcısı Edge’de bu isim değişikliğinin bir güvenlik sorunu olabileceği ve uygulamanın kullanıcıları kandırmaya çalışıyor olabileceği şeklinde bir uyarı mesajı görüldü.

Bu konu Edge ve Chromium tabanlı web tarayıcılarının İleri Web Uygulamaları’nın logo değişikliğini yönetim şeklinden kaynaklanmış gibi görünüyor. Twitter’ın isim değişikliğinin çok ani olması nedeniyle Edge, “X” adını sahte olarak algılamışa benziyor. Güvenlik uyarısında kullanıcılardan ikon değişikliğini gözden geçirmeleri isteniyor ve şu ifade yer alıyor: “Bu web uygulaması, farklı bir uygulama olduğunu düşünmeniz için sizi kandırmaya çalışıyorsa kaldırın.”

Bleeping Computer sitesi, bunun İleri Web Uygulamaları için normal bir prosedür olduğunun altını çiziyor. Bir web sitesi ikonunu aniden değiştirdiğinde kullanıcıların uyarılması gerekiyor. Çünkü farklı bir logoyla kullanıcıların dolandırıcılık amaçlı bir web sitesine yönlendirilmesinden endişe ediliyor. Twitter veya yeni adıyla X eksenindeki bu sorunun fazla uzamadan çözülmesi bekleniyor.

X benzer bir sorunu kısa süre önce de yaşamıştı. Sosyal ağ, Endonezya’da kumar ve pornografiyi yasaklayan yasalara takılmış ve erişim engeline uğramıştı. Bunun X.com alan adının daha önceki sahiplerinin ülkenin içerik yasalarına aykırı davranmasından kaynaklandığı anlaşılmıştı.

Bu olay, Twitter’daki isim değişikliğinin ne kadar ani ve beklenmedik olduğunu bir kez daha gösteriyor. Meta ve Microsoft’un X’in farklı varyasyonlarının ticari marka haklarına sahip olmaları, şirketin bazı davalarla karşı karşıya kalabileceği anlamına geliyor. Şirketin genel merkezindeki logo değişikliği sırasında bile sorun yaşadığını hatırlatmakta fayda var.

Twitter’ın ismi neden değişti?

Ani isim değişikliği, Twitter’ı WeChat’in Çin versiyonuna benzer bir “süper uygulama”ya dönüştürme planının bir parçası. Uzun vadede platformun ödemeler, mesajlaşma ve telefon görüşmeleri için kullanılması hedefleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER