Teknoloji

Twitter IŞİD hesaplarıyla mücadelede sıkıntı yaşıyor

Twitter IŞİDTwitter IŞİD ile sosyal medyada mücadelede belli ölçüde başarı kaydetse de, oldukça sıkıntılı bir mücadele yürütüyor gibi gözüküyor. Tehdit analizi kurumu Recorded Future’un rakamlarına göre; mikro blog servisi mart ayında 26 binden fazla IŞİD destekçisi hesabı kapattı. Ancak aynı ay içinde IŞİD’i destekleyen 21 bin yeni hesabın açılmasına engel olamadı. Bu rakam, IŞİD sempatizanlarının eylül ayında açtığı yeni Twitter hesabı sayısını üçe katlıyor.

Eğer söz konusu rakamlar doğruysa, Twitter’ın çabasının boşa kürek çekmekten ibaret olduğu söylenebilir. Kapatılan hesapların yerlerine yenilerinin bu kadar hızlı biçimde açılması, IŞİD’in sosyal medya platformlarına ne kadar fazla bel bağladığının bir göstergesi olarak nitelenebilir.

Twitter’dan henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmiş değil. Ancak paylaşılan veriler, Twitter’ın IŞİD ile mücadele konusunda etkili olabilmek adına biraz daha hızlı hareket etmesi gerektiğini gösteriyor.

Buna ek olarak, IŞİD gibi örgütlerle öncelikli olarak gerçek dünyada mücadele edilmesinin gerektiğini belirtmekte fayda var. Sosyal medyanın IŞİD’e yeni destekçi kazandırma konusunda etkili olduğu düşünülse de, sadece sosyal medyada yürütülen bir mücadelenin örgüte zarar veremeyeceği rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER