Teknoloji

İran’ın dini liderinin paylaşımı Twitter’ın kurallarına takıldı

btk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter‘ın içerik kurallarını uygulama konusundaki tavrı, zaman zaman tartışmaları da beraberinde getirebiliyor. Bu tartışmaların en yenisinin merkezinde İran ve dini lideri Ali Hamaney bulunuyor. Buzzfeed‘in haberine göre, Twitter Ali Hamaney’e bağlı bir hesap tarafından gönderilen bir tweeti kurallarına uymadığı gerekçesiyle sildi.

Mikro blog servisinden daha önce yaptığı bir açıklamada dünya liderlerinin paylaşımlarının tehdit veya şiddet gerekçesiyle kaldırılmasının tercih edilmediği, bunun insanların görmesi ve tartışması gereken önemli konuları gizlemek anlamına geldiği belirtilmişti. Buna rağmen, Ali Hamaney’in ünlü yazar Salman Rüşdi hakkındaki tweet’i, Twitter’ın sınırlarını aşmış gibi görünüyor.

Ayethullah Humeyni’nin “Şeytan Ayetleri” kitabının yazarı Rüşdi hakkında verdiği ölüm fetvasını hatırlatan bir tweet paylaşan Hamaney, bu kararın kesin ve geri alınamaz olduğunu belirtmişti.

Twitter tarafından Buzzfeed’e gönderilen açıklamada, söz konusu paylaşımın “Bir birey ya da bir grup insanın ciddi fiziksel zarar görmesine, ölmesine veya felakete uğramasına yönelik ciddi şiddet tehdidi veya isteği” politikasına aykırı olduğu ifade edildi. Ali Hamaney’e ait hesabı tamamen askıya almayan mikro blog servisi, şu an için hesaptan yeni paylaşımlar yapılmasını engelliyor.

İLGİLİ HABERLER