Teknoloji

Twitter İran ile bağlantılı 130 hesabı kapattı

avrupa birliği twitter elonjet

Twitter, salı gecesi gerçekleştirilen ve ABD başkanlığı için yarışacak Donald Trump ile Joe Biden’ın karşı karşıya geldiği açık oturumla ilgili konuşmaları bozmaya çalışan İran bağlantılı 130 hesabı kapattı. Mikro blog servisi konuyla ilgili duyuruyu destek hesabı aracılığıyla yaptı. Twitter’ın açıklamasında Trump’a destek veren ve moderatör Chris Wallace’ın tarafsızlığını sorgulayan bazı örnek paylaşımlar da gösterildi.

Twitter’ın açıklamasına göre, söz konusu hesaplar FBI tarafından sağlanan istihbarat sonucu tespit edildi. FBI tarafından CNET’e gönderilen açıklamada, sosyal ağlarla bilgi paylaşımı yapıldığı doğrulandı. Ancak son olaya dair özel bilgi verilmedi.

FBI’ın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Sağlanan bilgilerin detayını paylaşmamız mümkün olmasa da, FBI sosyal medya platformlarına kendilerini daha iyi korumaları için düzenli olarak bilgi aktarıyor. FBI federal ortakları, seçim yetkilileri ve özel şirketlerle birlikte ulusal güvenliğe ve seçimlere yönelik tehditleri engellemek için çalışıyor.”

Twitter’dan yapılan açıklamada, silinen hesapların etkileşim sayılarının çok düşük olduğuna dikkat çekildi. Şirket bunun hızlı tespit sayesinde mümkün olduğunu belirtti. Twitter incelemenin tamamlanmasının ardından silinen hesaplara dair daha fazla bilgi paylaşma sözü verdi.

https://twitter.com/TwitterSafety/status/1311462538056544258

Twitter daha önce de seçimlere müdahale gerekçesiyle İran bağlantılı olduğunu açıkladığı hesapları kaldırmıştı. Mikro blog servisi, 2019’un şubat ayında İran merkezli 2 bin 600 hesabı, ABD’deki ara seçimlere müdahale etmeye çalıştıkları gerekçesiyle silmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER