Teknoloji

Twitter iPhone uygulamasında yeni arama çubuğu test ediliyor

twitter iphone

Twitter 2021’de çok sayıda yeni ürün ve özelliği kullanıma sunmuştu. 2021’de Super Follows özelliğini çıkaran mikro blog servisi, Spaces sohbet odalarını da faaliyete geçirmişti. Twitter 2022’ye de iPhone uygulamasına test ettiği yeni bir özellikle merhaba diyor. Yeni arama çubuğu, iOS uygulamasının ana ekranında test ediliyor.

Hâlihazırda Twitter’ın iPhone uygulamasında arama için ana ekran sekmesinin hemen yanında özel bir sekme bulunuyor. Ancak mikro blog servisi bunu değiştirmek istiyor gibi görünüyor. Twitter’ın Destek hesabından yapılan paylaşımda yeni arama çubuğunun ana ekranın üst kısmına yerleştirileceği ve arama sekmesinin yerini de “Keşfet” sekmesinin alacağı görülüyor.

Yeni arama çubuğunun hâlihazırda küçük bir kullanıcı grubuyla test edildiği belirtildi. Bu deneysel özellikle kullanım alışkanlıklarını ölçecek olan Twitter, arama çubuğunu ana ekrana yerleştirmenin faydalı olup olmayacağına karar verecek.

iPhone uygulamasında yeni araç çubuğunu test eden Twitter, başka bir özelliğin daha duyurusunu yapmıştı. Kullanıcılar artık keşfet sekmesinde, önerilerde veya Twitter’dan gelen e-postalarda engelledikleri veya sessize aldıkları hesapların paylaşımlarını görmeyecek.

İLGİLİ HABERLER