Teknoloji

Twitter iPad uygulaması için beklenen tasarım değişikliği yolda

twitter ipad

Twitter iPad uygulaması, tabletin büyük ekran alanından daha iyi yararlanacak yeni bir tasarıma kavuşuyor. Bu yeni tasarıma ait ekran görüntüsü, Applesfera isimli internet sitesinde paylaşıldı.

Twitter’ın mevcut iPad uygulamasında her şey tek bir sütunda gösteriliyor. Bu sütunun her iki tarafında da çok fazla boşluk kalıyor. Yeni tasarımda ise ekranda Twitter’ın web uygulamasında olduğu gibi birden fazla sütun bulunuyor.

Sol tarafta Twitter’ın navigasyon çubuğu yer alıyor. Sağ tarafta ise Trending Topic yani gündem olan konu başlıklarını görmek mümkün oluyor.

Twitter iPad uygulamasının yeni tasarımının dağıtımı başladı

Yeni tasarımda teknik açıdan birden fazla sütun bulunsa da, Twitter’ın iPad uygulamasında vadettiği deneyimin TweetDeck gibi uygulamalardan daha farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. TweetDeck’te kullanıcılar sütunları kendi tercihleri doğrultusunda özelleştirebiliyor. Twitter’ın yenilenen iPad uygulamasında ise kullanıcılara bu tarz bir imkan sunulması beklenmiyor.

Bazı kullanıcılar, Twitter’ın iPad uygulamasının yeni tasarımıyla şimdiden tanışmışa benziyor. Ancak yenilenen tasarımın tüm kullanıcılara dağıtımı için biraz daha beklemek gerekiyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER