Manşetler

iPad için Twitter 5.0 güncellemesi yepyeni bir kullanıcı arayüzüyle geldi

iPad için Twitter uygulaması kapsamlın bir güncellemeden geçti. 5.0 versiyon numaralı yeni sürümle birlikte önceki nesilde gördüğümüz kaydırılabilir paneller kaldırıldı, bunun yerine iPhone uygulamasının büyütülmüş hâlini andıran bir görünüm sunuldu. Ücretsiz olarak App Store’dan indirilebilen mikro bloglama uygulaması nihayet web ve iPhone versiyonuyla aynı özellikleri sunar hâle geldi. Yenilenmiş uygulamada profil sayfaları da yenilendi. Fotoğraf akışları da profil sayfalarına ve etkinliklere eklendi. Twitter, kapsamlı arayüz değişiklikleriyle birlikte hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmelerinin yapıldığını da kaydetti.

Twitter son aylarda farklı ortamlardan servisine erişim sunan uygulamalarda kapsamlı değişikliklere gidiyor. Bununla kalmıyor uygulama geliştirme arabiriminde de birtakım güncellemeler yapıyor ve kısıtlamalar getiriyor. Bu durum üçüncü taraf uygulama geliştiricilerinin hareket alanını kısıtlıyor, onları endişelendiriyor. Bu durumda kullanıcılar Twitter’ın kendi uygulamalarını kullanmaya meyilli hâle geliyor. Belki de Twitter bunun rahatlığıyla iPad uygulamasını web versiyonunun tablete uyarlanmış bir görüntüsü hâline getirdi, eski uygulamanın pratik arayüzünü ortadan kaldırdı.

iPhone uygulamasındakine benzer bir görünüm içeren uygulama hem yatay hem de dikey görünümde çalışıyor, ancak yatay görünümde sağda ve solda boş alan kalıyor, bu nedenle pek hoş bir görüntü oluşmuyor. Twitter iPad uygulamasına ait izlenimlerimizi ilerleyen saatlerde bulacaksınız. iPad sahipleri yeni versiyonu aşağıdaki App Store bağlantısını takip edip indirebilir.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER