Teknoloji

Twitter yeni DM özelliğini iOS uygulamasında test ediyor

apple twitter

Twitter iOS uygulamasında yeni bir DM (Direkt Mesaj) özelliğini test ediyor. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar bir tweet’e herkesin görebileceği bir tweet yerine bir mesajla yanıt verebilecek ve bunu çok hızlı biçimde gerçekleştirebilecek. Ancak pek çok kullanıcı bunun berbat bir fikir olduğuna inanıyor.

Twitter’ın Destek hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer alıyor: “Bir tweet’in yazarına doğrudan cevap vermek istediğinizde ana sayfanız üzerinden hızlıca DM göndererek bir sohbet başlatabileceksiniz. Tweet’lere eklenecek DM ikonunu iOS’te bazılarınızla test ediyoruz.”

Twitter’ın yeni testi kullanıcılardan farklı reaksiyonlar aldı. Amerikalı avukat ve oyuncu Eliza Orlins, DM göndermek için profile girme gereksiniminin tacizi durduran bir adım olduğunu ve kullanıcılara bu ikonu devredışı bırakma imkanı sunulması gerektiğini belirtti. Bir diğer kullanıcı ise bu konunun tacizle ilgisi olmadığını savundu.

Ancak pek çok kullanıcı Orlins’in kaygılarını paylaşıyor gibi görünüyor. Tacizin kolaylaşacağını savunan kullanıcılar, bundan kaçmak için DM’lerini kapatmak zorunda kalabileceklerini belirtiyor. Test edilen özelliğin güvenliği arka plana attığını iddia eden ve bunun kadınlar ile azınlıklara tacizi kolaylaştıracağını söylenen çok sayıda paylaşım da yapıldı.

Twitter bu tepkilerin ardından kullanıcılara DM’lerini tamamen veya kısmi olarak kapatabileceklerini hatırlattı. Mikro blog servisinde kullanıcılar diledikleri takdirde sadece kendi takip ettikleri kişilerden DM alabiliyor. Takip edilmeyen kişilerin gönderdikleri mesajlar da çoğunlukla “istekler” kutusuna düşüyor.

Twitter iOS uygulamasında test edilen yeni DM özelliğine gelen ilk geri bildirimler çoğunlukla olumsuz. Dolayısıyla mikro blog servisinin bu özelliğin tüm kullanıcılara sunumu konusunda daha tedbirli hareket edeceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER