Teknoloji

Twitter kullanıcılarının konum verisini yanlışlıkla saklamış ve paylaşmış

apple twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter iOS uygulamasından yararlanan bazı kullanıcılarının konum verilerinin bir hata sebebiyle yanlışlıkla saklandığını ve paylaşıldığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, bu durumun iOS uygulaması üzerinden birden fazla hesaba giriş yapan bazı kullanıcıları etkilediği belirtildi. Eğer bu hesaplardan birinde kesin konum özelliği aktifse, Twitter’ın bu özelliğin aktif olmadığı diğer hesaptaki konum verilerini de saklamış olabileceği ifade edildi.

Mikro blog servisi tarafından Engadget‘a yapılan açıklamada, söz konusu problemin şirket çalışanları tarafından fark edilmesinin ardından konunun kullanıcılara aktarıldığı belirtildi.

Twitter, reklam ortaklarından birine gönderdiği verilerden konum verilerini çekmeye çalıştığını; ancak işlerin planlandığı şekilde gitmediğini de açıkladı. Reklam ortağının kesin konum verilerini görmediğinin altını çizen şirket, 5 kilometrekarelik bir alanı kapsayan yaklaşık verinin gösterildiğini ve kullanıcı kimliğinin gizlendiğini belirtti. Yine de, bu durum Twitter’ın reklam ortağına paylaşılmaması gereken verileri aktardığı gerçeğini değiştirmiyor.

Reklam ortağının söz konusu verileri kısa bir süre sakladıktan sonra sildiğini belirten şirket, bir süre sonra da normal veri işleme prosedürüne dönüldüğünü ifade etti. Twitter iOS uygulamasının bu problemden etkilenen kullanıcıları da mikro blog servisi tarafından durumdan haberdar edildi.

İLGİLİ HABERLER