Teknoloji

Twitter iOS uygulamasında takipçi sayısına olan vurguyu azaltıyor

apple twitter

Twitter iOS uygulamasında küçük ancak derin anlamlar barındıran bir tasarım değişikliği gerçekleştirdi. Profil sayfasında bilgilerin görüldüğü bölümde yazı boyutunu küçülten şirket, böylelikle takip edilen kişi ve takipçi sayılarının belirginliğini azalttı. Twitter CEO’su Jack Dorsey, bir süredir “anlamlı” diyalogları retweetler, beğeniler ve takipçiler gibi sayı temelli istatistiklerin önüne çıkarmayı istediklerini dile getirmişti.

iOS uygulamasında yapılan bu küçük görsel değişiklik sayesinde takipçi sayısının üzerindeki vurgu azaltılmış oldu. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada; konum, doğum tarihi, Twitter’a katılım tarihi, takip edilen kişi sayısı gibi diğer bilgilerin de eskiye kıyasla daha küçük gösterildiğine dikkat çekildi. Açıklamada yazı ve boşluk boyutlarında yapılan değişikliğin profillerde bazı bilgileri diğerlerinin önüne çıkarmak için gerçekleştirildiği belirtildi.

Eski yazı tipi boyutu (solda) ve yeni yazı tipi boyutu (sağda)

Yapılan değişiklik oldukça küçük olsa da, Twitter’ın bazı özelliklerini yeniden değerlendirme konusundaki planlarında yer tutuyor. Şirket profil sayfasındaki yazı boyutunu küçülterek takipçi sayısının insanların dikkatini eskiye kıyasla daha az çekmesini amaçlıyor.

Twitter CEO’su Jack Dorsey, verdiği röportajlarda takipçi sayısını profillerde daha az belirgin hâle getirmeyi planladığını defalarca tekrarlamıştı. Ekibinin ve kendisinin ilk başta takipçi sayısının fazla büyük gösterilmesi konusuna fazla takılmadığını belirten Dorsey, zaman içinde bu vurguyu azaltmaları gerektiğini fark ettiklerini dile getirmişti. Dorsey, kısa süre önce yaptığı bir konuşmada ise “beğen” butonunun kaldırılması fikrini de değerlendirdiklerini ifade etmişti.

Twitter iOS uygulamasında gerçekleştirilen tasarım değişikliğinin bazı yansımaları Android‘de de görülüyor. Bazı Android kullanıcıları, kendilerinin de takipçi sayısını eskiye kıyasla daha küçük gördüğünü belirtiyor. Ancak katılım tarihi gibi diğer bilgiler, Android kullanıcılarına hâlâ eskisi gibi büyük şekilde gösteriliyor.

İLGİLİ HABERLER