Teknoloji

Twitter iOS uygulamasında profil sayfalarının tasarımı değişiyor

twitter-ios-8-uygulama-guncelleme-190914

Twitter iOS uygulamasını güncelleyerek profil sayfalarında yeni bir görünüm sundu. Yeniden tasarlanan sayfada daha önce kaydırılarak erişilebilen tanıtım yazısı profilin tepesinde bulunuyor. Ayrıca tweet’ler, fotoğraflar ve favoriler için de sekmeler ekleniyor.

Twitter bu yeniliği profillere şimdiye kadar getirilen en büyük güncelleme olarak nitelendiriyor. Ne var ki, değişiklikler çok radikal görünmüyor ve ilk bakışta kullanıcıların dikkatini çekmiyor. Ancak eski Google Haritalar direktörü Daniel Graf geçtiğimiz nisan ayından sonra Twitter’ın ürün ekibinin başına geçmesinden beri çıkan ilk önemli ürün değişikliği olma özelliğini taşıyor.

twitter-ios-8-uygulama

Güncelleme Twitter iOS uygulamasına iOS 8 ile birlikte sunulan yeni yetenekleri kullanma fırsatı da veriyor. Twitter’dan gelen itme bildirimleri iOS 8’de tamamen etkileşimli şekilde çalışıyor, bildirim merkezi üzerinden retweet, favorilere ekleme, takip etme veya cevaplama gibi işlevlere anına erişilebiliyor.

Yeni profil sayfaları iOS 7 ve üstü sürümdeki cihazlarda görünür durumda. Ancak bu profil sayfalarının yayılımı yavaş ve kademeli şekilde gerçekleştiriliyor. Her Twitter kullanıcısı aynı anda yeni profil sayfalarıyla tanışmıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER