Teknoloji

Twitter iOS uygulamasına tweet aramayı kolaylaştıran yeni buton

twitter ios arama butonu

Twitter, profil sayfalarına belirli bir kullanıcının tweet’lerinde arama yapmayı kolaylaştıran yeni bir arama düğmesi ekledi. Sosyal medya danışmanı Matt Navarra düğmenin geçen ay az sayıda kullanıcı için görünmeye başladığını haber vermişti. Şimdiyse XDA Developers sitesi, özelliğin hizmetin iOS uygulamasında yaygın olarak kullanıma sunulduğunu kaydetti. Biz de haberi hazırlarken kontrol ettiğimizde, söz konusu arama butonunun eklendiğini gördük.

Bir aramayı tek bir kullanıcının tweet’leriyle sınırlayabilmek yeni bir Twitter özelliği sayılmaz. Normal Twitter arama kutusuna “from:[Twitter kullanıcı adı] [arama terimi]” biçimini kullanarak yazdığınızda da aynı sonucu elde edebilirsiniz.

Yeni buton işleri biraz daha kolaylaştıracaktır. Bu sayede bir kişinin aylar önce, belirli bir konu hakkında attığı tweeti daha rahat bulabilirsiniz. Bir kişinin geçmişini sosyal medya hesapları üzerinden araştırmayı sevenler için bu özelliğin ayrıca kullanışlı olacağını da belirtmeden geçmeyelim.

Yeni arama butonu, Twitter’ın son aylarda hizmetine eklediği yeni özelliklerin küçük bir parçası niteliğini taşıyor. Daha geçen hafta platform, düny çapındaki iOS kullanıcılarının Süper Takip özelliğinden yararlanan Twitter hesaplarına erişimini sağladı. Bu sayede, platformdaki çeşitli içerik oluşturucularının ek içeriklerine ödeme yaparak erişebilecekler. Yine ekim ayında Twitter, herkesin sesli Sohbet Odalarından birine ev sahipliği yapmasına izin vermeye başladı. Diğer yeni özellikler arasında Twitter Blue abonelik hizmeti ve Topluluklar yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER