Teknoloji

Twitter iOS uygulamasına paylaşacağınız makalenin tamamını okumanızı tavsiye eden özellik

Twitter'ı daha kullanışlı yapan ve ilgi gören yeni özellikler twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İster Facebook ister Reddit ister Twitter olsun, sosyal medyayı sık kullananlar görünürde çok sayıda insanın sadece başlığı okuduktan sonra makale paylaştığını bilecektir. Tüm sosyal medya sitelerinde bu durum oldukça sık biçimde görülüyor. Haziran ayında Twitter, kullanıcıların bir makaleyi gerçekten okumadan önce paylaşmasını veya yeniden tweetlemesini engellemek için yeni bir özelliği test etmeye başlamıştı.

Test ilk olarak Android cihazlarda yapıldı ve şimdi, birkaç ay sonra Twitter bu özellikle ilgili yeni bir gelişmeyi aktardı. Şirket, paylaştığı yeni bir tweette, testin iyi gittiğini ve bu özelliğin şimdi iOS’te kullanıcılara sunulacağını söylüyor.

Dolayısıyla, içinde bir makale bulunan bir tweeti yeniden tweetlemeye veya alıntı yapmaya çalışırsanız ve bağlantıyı önce Twitter üzerinden açmadıysanız, “Başlıklar hikayenin tamamı değildir” diyen ve makaleyi tweetlemeden önce sizden bunu okumanızı isteyen yeni bir açılır pencere görebilirsiniz. Elbette, makaleyi Twitter üzerinden açmazsanız tweeti göndermeniz engellenmez, ancak bu, kullanıcılara bir makalenin tamamını zaman akışlarında paylaşmadan önce okumak için iyi bir hatırlatma aracı sayılabilir.

Twitter, son zamanlarda yanlış bilgilerin yayılmasıyla mücadele etmek için bazı çaba sarf ediyor. Bu yılın başlarında şirket, Kovid-19 hakkında yanıltıcı bilgiler içeren tweetleri gözle görülür şekilde işaretlemeye başladı. Ayrıca zararlı veya başka bir şekilde nefret uyandıran içerik barındıran makalelere giden bağlantıları da engelliyor.

Bu istemlerin iOS’te sunulmasından sonra, Twitter’ın tüm sürümlerinde aktif bir özellik haline geldiğini görmemiz uzun sürmeyebilir. Twitter bu özellik hakkında yeni bir haber verdiğinde bunu en kısa sürede size aktaracağız.

İLGİLİ HABERLER