Teknoloji

Twitter iOS uygulamasına Instagram Hikayeleri’nde paylaşım özelliği geldi

twitter ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, 2020’nin sonunda iOS uygulamasını kullananların tweet’leri Instagram Hikayeleri’nde paylaşabilmelerini test etmeye başlamıştı. Mikro blog servisi, aradan yaklaşık altı ay geçtikten sonra bu özelliği tüm iOS kullanıcılarının erişimine açtı.

Kullanıcılar bu özelliğe paylaş ikonu üzerinden ulaşabiliyor. Bu ikon her tweet’in altında görülüyor. İkona dokunulduğunda açılan seçenekler arasında Instagram Hikayeleri’ni görmek de mümkün oluyor.

Özelliğin mevcut formatında Instagram’da paylaşılan tweet’ler, etkileşime girilemeyen unsurlar olarak hikayelere ekleniyor. Bu hikayeye dokunmak kullanıcıların tweet’i Twitter’da görmesini mümkün kılmıyor. Dolayısıyla söz konusu özellik Twitter’a kullanıcı trafiği getirmiyor. Ancak böylelikle Twitter paylaşımlarını Instagram’da daha düzenli şekilde görmek mümkün olurken, film rulosu da gereksiz ekran görüntülerinden temizlenmiş oluyor.

https://twitter.com/Twitter/status/1407421738305077253

Twitter iOS uygulamasında sunulan bu özelliğin Android’de ne zaman kullanıcılarla buluşacağı konusunda somut bir bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER