Teknoloji

Twitter iOS uygulaması için yeni ikonlar ve açılış ekranı test ediyor

apple twitter

Twitter iOS uygulamasının kullanıcılarına kendisini daha farklı şekilde göstereceğe benziyor. 9to5Mac sitesinin haberine göre, mikro blog servisi “Twitter Insiders” programının üyelerinden dört farklı ikon tasarımı için geri bildirim istedi. Bu logolardan birinin Twitter’ın iOS uygulamasının mevcut ikonu olduğunu belirtmekte fayda var.

Twitter Insiders programının üyeleri tarafından verilecek oylar doğrultusunda uygulamanın ikon tasarımında değişikliğe gidilmesi beklense de; mikro blog servisinin tüm seçenekleri aktif tutarak tercihi kullanıcılarına bırakması muhtemel görünüyor.

iPhone ve iPad uygulamaları için birden fazla ikon tasarımı sunulabiliyor. Çok sayıda uygulamada bu konudaki nihai karar son kullanıcı tarafından veriliyor. Bazı uygulamalar bir logonun farklı renkteki versiyonlarını sunarken, bazı uygulamalar birbirinden tamamen farklı ikon tasarımlarını tercih ediyor.

twitter ios

Twitter’ın şu aşamadaki tercihi birden fazla ikon tasarımı sunmak gibi görünüyor. Bu sayede kullanıcıların ana ekranlarındaki duvar kağıdına uygun bir logo seçmesinin de mümkün hâle geleceği belirtiliyor.

twitter ios

Twitter iOS uygulaması için bir taraftan da yeni bir açılış ekranını test ediyor. Hâlihazırda uygulama başlatıldığında kullanıcıları mavi zeminin üzerinde beyaz kuşun görüldüğü logo karşılıyor. Test edilen açılış ekranı ise daha dinamik ve canlı görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER