Teknoloji

Twitter iOS uygulaması için yeni bir profil tasarımı test ediliyor

iOS ve Android uygulamalarının fotoğraf özelliklerinde bazı değişikliklere giden Twitter’ın mobil uygulamalarına dair yenilik planları sadece bununla sınırlı kalmıyor. iOS uygulamasının test amacıyla sadece belli kullanıcılarına dağıtılan güncellemesi, uygulamaya yeni bir görünüm kazandırıyor.

twitter-ios-tasarim-test-270314

Söz konusu güncellemeye ait ekran görüntüleri The Next Web sitesi tarafından ortaya çıkarıldı. Ekran görüntülerine bakıldığında bu güncellemenin Twitter tarafından geçtiğimiz ay içinde web sitesinde test edilmeye başlayan ve akıllara Facebook, Google+, Pinterest gibi sosyal platformları getiren profil tasarımını iOS’e taşıdığı anlaşılıyor.

Arka planda beyaz renk korunurken, kullanıcının profil fotoğrafı yeni tasarımda ekranın sol tarafına alınıyor. Kapak fotoğrafı ekranın üst kısmındaki yerini muhafaza ediyor. Kullanıcıların bilgileri ise profil fotoğrafının altına taşınıyor. Mevcut tasarımda profil fotoğrafı ve bilgileri kapak fotoğrafının üzerinde yer alıyor. Bu yeni tasarımda profil sayfasına tweet’leri görüntülemek için iki yeni sekme ekleniyor. Bu sekmelerin birinde fotoğraflı tweet’ler gösterilirken, diğerinde favoriler yer alıyor.

Şubat ayında Twitter web sitesinde yeni bir tasarımı test etmeye başlamıştı. Bu yeni tasarımın en önemli özelliği ise zaman akışında dikey bir kolon üzerinde ilerleme özelliğinin yerini kart veya kare benzeri bir görünüme bırakmış olmasıydı. Zaman akışındaki bu değişim akıllara Pinterest’i getirirken, profilde yapılan değişikliklerde de Facebook ve Google+ etkileri göze çarpmıştı.

Twitter’ın iOS uygulamasında test ettiği bu yeni tasarımı geniş kapsamlı kullanıma sunup sunmayacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

İlgili >> The Next Web

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER