Teknoloji

Twitter iOS uygulaması için Apple ile giriş desteği yolda

apple twitter

Günümüzde çok sayıda çevrimiçi servisin olması, bu servislerin kullanıcı isimlerini ve şifrelerinin hatırlanmasını zorlaştırıyor. Ancak pek çok servise Google veya Facebook hesaplarıyla giriş yapılabilmesi, kullanıcıların işini hatırı sayılır ölçüde kolaylaştırıyor. Apple da iki yıl önce aynı hizmeti sunmak için “Apple ile giriş” sistemini hayata geçirmişti. Görünen o ki, Twitter da iOS uygulamasında bu özellikten yararlanmaya hazırlanıyor.

Bu tarz hizmetlerin iki ucu keskin bıçak olduğu söylenebilir. Kullanıcılar farklı şifre yöneticileriyle uğraşmaktan kurtulsa da, Google veya Facebook’a farklı platformlardaki bilgilere de erişme imkanı veriyor.

Apple, bu sistemin doğurduğu gizlilik ve güvenlik sorunlarına farklı bir açıdan yaklaşıyor. Şirket kullanıcıların servislere farklı e-posta adresleriyle kayıt olmasına izin veriyor ve gerçek e-postalarını gizlemelerini mümkün kılıyor. Facebook ve Google üzerinden giriş hizmeti veren iOS uygulamalarının Apple ile giriş sistemini de kullanmalarını zorunlu kılmıştı.

Twitter şimdiye kadar başka bir giriş seçeneği sunmadığı için bu zorunluluktan kaçınmayı başarmıştı. Ancak uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong’un paylaşımı, yakında bu durumun değişebileceğini gösteriyor. Wong, geçtiğimiz ay Twitter’ın Google ile giriş seçeneği üzerinde çalıştığını belirtti. Bu, Twitter’ın Apple ile giriş seçeneğini sunmasını da zorunlu kılıyor. Paylaşılan ekran görüntüleri de bu hazırlıkları gözler önüne seriyor.

Twitter iOS uygulamasının bu yeni giriş seçeneklerine ne zaman kavuşacağı belirsizliğini koruyor. Ancak başka platformlar için giriş hizmeti sunan Twitter’ın bu açılımının ilginç olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER