Teknoloji

Twitter iOS uygulaması 3.5 numaralı yeni sürümüyle iOS 5 desteği kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eğer bir iOS cihazı sahibiyseniz ve App Store’a göz atarsanız, birçok uygulama için güncellemenin çıktığını ve bu güncellemenin yenilikleri içinde iOS 5 desteğinin yer aldığını görürsünüz. Twitter’ın iOS uygulaması da bunlardan bir tanesi.

iOS 5’e bağlı bazı yenilikler kazanan Twitter uygulaması ayrıca iPad için optimize edilmiş bazı özellikleri de barındırıyor. Twitter’ın iOS 5’te yer alan doğal entegrasyonun avantajlarından da yayınlanan bu uygulama genişletilmiş kullanıcı girişi deneyimi sunuyor. Böylelikle uygulamaya ilk kez giriş yapmak çok daha kolay hâle geliyor.

Twitter iOS uygulamasının bu yeni güncellemesiyle birlikte Twitter’ın resmi fotoğraf paylaşım özelliği de ilk kez iOS’e geliyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar fotoğraflarını doğrudan, fotoğrafların barındırılması için Photobucket ile anlaşan Twitter üzerinden paylaşacak, üçüncü parti fotoğraf paylaşım servislerine ihtiyaç azalmış olacak. Her ne kadar Twitter üzerinden fotoğraf paylaşımı varsayılan seçenek olsa da, kullanıcılar TwitPic veya yFrog gibi üçüncü parti paylaşım servislerini de kullanmaya devam edebilecek.

Twitter uygulamasının iPad cephesine baktığımızda ise yeni bir Doğrudan Mesaj arayüzü kullanıcıları karşılıyor. Bu arayüzde karşılıklı konuşmaları kronolojik düzende görmek mümkün oluyor. Ayrıca güncellenmiş uygulama bulunulan konuma yakın yerlerden atılan tweet’leri de harita üzerinde görme fırsatı sunuyor.

Genişletilmiş kullanıcı girişi desteği haricindeki tüm yenilikler iOS 5’ten önceki sürümlerde de kullanılabilir durumda.

İlgili – iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER