Teknoloji

Twitter kullanıcılarının aradıkları mesajı bulmasını kolaylaştırıyor

apple twitter

Twitter iOS uygulamasında mesaj kutusu içinde arama yapma özelliğini sunmaya başladı. Söz konusu özellik, mikro blog servisinin aktif kullanıcıları tarafından uzun süredir yoğun biçimde istenen yenilikler arasında yer alıyordu.

Twitter mesajlar içinde arama özelliğini geçtiğimiz ağustos ayından bu yana test ediyordu. O dönemde şirketten yapılan açıklamada sadece yakın zamanda gönderilen veya alınan direkt mesajlar için arama gerçekleştirilebileceği belirtilmişti.

Twitter iOS uygulaması dışında mesajlarda arama yapmaya izin vermiyor

Kullanıcıların mesaj kutusu içinde mesaj içeriğine göre arama yapması hâlâ mümkün değil. Arama işlemi kişi veya grup adı aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Özellik eski mesajları bulmakta da kullanılabiliyor. Ancak bunun için yapılan ilk aramanın ardından “daha eski mesajları ara” yazısına dokunmak gerekebiliyor. Yine de, arama özelliğinin gelişinin önemli bir ekleme olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İçerik üzerinden arama yapılamadığı için Twitter kullanıcılarının mesajlaştıkları kişinin adını veya rumuzunu da bilmesi gerekiyor. Her şeye rağmen, son yıllarda mesajlaşma araçlarını geliştiren Twitter’ın bu yöndeki çalışmalarını sürdürmesi önemli bir adım niteliği taşıyor. Şirketin önümüzdeki dönemde arama özelliğini geliştirmesi ve iOS’in ardından diğer uygulamalarında da kullanıma sunması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER