Teknoloji

Twitter’ın videolar için altyazı düğmesi şimdi iOS ve Android uygulamalarında

twitter

Twitter, video oynatıcısı için altyazıları değiştirmek amacıyla kullanılacak bir butonun artık iOS ve Android’de herkes tarafından kullanılabileceğini duyurdu. Eğer videonun altyazıları varsa, videonun sağ üst köşesinde görünecek bir buton, alt yazıları görmek isteyip istemediğinizi seçmenize olanak tanır. Twitter bu özelliği geçtiğimiz nisan ayında test etmeye başladı, ancak yalnızca sınırlı sayıda iPhone kullanıcısı tarafından kullanılabiliyordu.

Yıllar boyunca mobil cihazınızda altyazıların görünüp görünmeyeceği, telefonunuzun erişilebilirlik ayarlarında altyazıları açıp açmadığınız veya videoyu cihazın sesi kapalı olarak izlemeniz gibi çeşitli faktörler tarafından belirleniyor. Bunlar hâlâ dikkate alınıyor, ancak tıpkı Twitter’ın web sitesinde veya diğer birçok video platformunda yaptığınız gibi, artık bunları istediğiniz zaman kolayca açıp kapatabilirsiniz.

The Verge sitesine Twitter tarafından gönderilen bir açıklamada, bu butonun yalnızca altyazı içeren videolarda görüneceğini ve otomatik altyazı sistemiyle herhangi bir bağlantısının olmadığını söylüyor. Umarız, Twitter’ın bu kontrolü eklemesi, bu sosyal ağ platformuna video yükleyenleri altyazı ekleme konusunda teşvik edici olur.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER