Manşetler

Twitter iOS 7’nin çıkışıyla birlikte kapsamlı bir uygulama yenilemesinin ilk adımını atmaya hazırlanıyor

twitter çift aşamalı doğrulama

Twitter mobil uygulama setini görsel anlamda üçüncü kez geniş kapsamlı bir biçimde elden geçirmeyi planlıyor. The New Yorker’ın haberine göre, yakın zamanda borsaya açılmaya hazırlanan mikro blog sitesi iOS 7’nin yayınlanmasının ardından bu güncelleme hareketini başlatmayı planlıyor. iOS 7’nin yarın itibarıyla yayınlanacağı göz önüne alınınca söz konusu yenilik hamlesinin çok uzak olmadığı anlaşılıyor.

twitter-logo-230513

Haberde geniş kapsamlı güncellemeyle birlikte Twitter’ın muazzam bir deneyim sunmayı hedeflediği belirtilirken, zaman akışında multimedya içeriğin dolaşımına özellikle önem verileceği ifade edildi. Facebook, Yahoo ve Pinterest gibi şirketlerin mobil uygulamalarında görselliğe metinden daha büyük bir önem verdiği düşünülünce bu hedef daha net anlaşılır hale geliyor.

Yeni tasarımla birlikte Twitter’ın iOS uygulamasında ekranın alt kısmında bulunan dört kategoriden kurtulacağı ve bunun yerine farklı akışlar arasında sürükleyerek geçiş yapmasının mümkün kılınacağı belirtildi. Söz konusu sürükleme desteği halihazırda Twitter’ın Android uygulamasında kullanılıyor. Güncellemeyle birlikte Keşfet sekmesinin de tarihin tozlu sayfalarına karışacağı söyleniyor.

AllThingsD ise yeni tasarımda Twitter’ın ”TV için sosyal bir soundtrack olma” hedefine uygun olarak bazı özelliklerin bulunmasının beklendiğine dikkat çekiyor. iOS 7 ile yapılacak küçük çaplı güncellemenin izlerinin ise geçtiğimiz hafta düzenlenen Apple etkinliği sırasında kısa bir süre de olsa görüldüğü anlaşıldı. Söz konusu değişikliğin iOS 7’nin temel tasarım diline uygun bir görünüm sunması bekleniyor.

İlgili >> The New Yorker, AllThingsD

İLGİLİ HABERLER